Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області тимчасово закриті усі кладовища та припиняє роботу транспорт до них

22 квітня 2020 - 16:38

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок провів онлайн-нараду з очільниками райдержадміністрацій, міськими головами та головами об’єднаних територіальних громад.

– Перш за все, я хотів би привітати з призначенням двох нових голів райдержадміністрацій: Юлію Симоненко, яка тепер очолює Більмацьку райдержадміністрацію та Олену Шевченко, що головує віднині у Токмацькій РДА. На святкові Великодні вихідні та наступний «поминальний тиждень» в області рішенням комісії ТЕБ НС було запроваджено додаткові обмежувальні заходи. Окрім цього, на в’їздах у карантинні міста Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ та Енергодар у посиленому режимі працювали 16 контрольно-пропускних пунктів. У ніч на 19 квітня богослужіння відбулось у 236 церквах, соборах, храмах. Більшість провели службу у закритому режимі з онлайн-трансляцією на телебаченні та соціальних мережах, без масових освячень пасхальних виробів та продуктів харчування. Втім, у двох храмах Української православної церкви у м. Запоріжжя та м. Приморськ зафіксовано недотримання карантинних обмежень. Загалом пасхальні вихідні відбулись спокійно, – зазначив Віталій Туринок.

Очільник регіону подякував городянам та парафіянам, які обмежили своє перебування у громадських місцях та залишилися вдома. А також священникам та представникам різних конфесій, які у храмах дотримувались карантинних обмежень. Особливої вдячності заслуговують представники поліції, які забезпечували громадський порядок.

До територій звернувся начальник ГУ НП у Запорізькій області Микола Лушпієнко, який повідомив, що за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» загалом в області складено 440 протоколів, із них 435 направлено до суду.

– Тож, дотримання карантинних обмежень у Запорізькій області дозволило не допустити розповсюдження захворюваності на коронавірус. Розуміючи небезпеку та за погодженням з релігійними організаціями, ми повністю закриваємо території цвинтарів та припиняємо рух будь-якого транспорту до них, окрім поховального. Це не стосується поховання, яке має відбуватися з дотриманням протиепідемічних правил. Церковна традиція впродовж року встановлює кілька днів особливого поминання померлих. Тобто, згадати померлих родичів і друзів можна не тільки на дев’ятий день після Пасхи. Навіть до кінця поточного року будуть ще дві такі нагоди – 6 червня та 7 листопада. Крім того, зверніть увагу на подальшу заборону продажу товарів з лотків і на ринках: продовольчих та непродовольчих. Створіть умови, щоб люди похилого віку не створювали скупчення у відділеннях поштового зв’язку та поблизу них при оплаті послуг ЖКГ. Особливо, це стосується сільської місцевості, – підсумував голова ОДА Віталій Туринок. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону