Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За якість проведення тестування буде персональна відповідальність

15 квітня 2009 - 13:29

Понад 18 тисяч випускників області зареєструвалися на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Для забезпечення повноцінного проведення тестування створено мережу пунктів на базі 68 навчальних закладів.

- Ми повинні провести кожну сесію зовнішнього незалежного оцінювання на високому організаційному рівні, з дотриманням усіх необхідних складових. Відпрацювання кожної деталі цієї процедури наблизить нас до здійснення  мети. Прорахунків не повинно бути, оскільки розплачуватись за наш недогляд будуть своїми долями випускники, - зазначив, відкриваючи нараду,  Микола Фролов.

Існує декілька питань, які підлягають першочерговому вирішенню. Велика відповідальність нині лежить на керівництві закладів, обраних як пункти тестування. Щоб звільнити приміщення для проведення тестування,  які пройдуть 6, 8, 12, 15, 19, 26 травня, а також 2,3,5 червня,   їм доведеться завчасно вирішити, переводити своїх учнів на другу зміну навчання чи ущільнювати програму. Крім того, потрібно створити умови для вивільнення своїх працівників, задіяних в організації тестування.

Перший тест, який складатимуть випускники – історія України. Доставка тестових матеріалів буде відбуватись 5 і 6 травня у супроводі працівників Державної служби охорони.

Треба готуватись і до того, що під час проведення тестів обов’язково буде присутній спостерігач з боку ВНЗ. Ці уповноважені Міністерством освіти і науки України особи приїдуть до Запорізької області з інших регіонів України.

Звернути увагу необхідно і на маршрути перевезення учасників тестування. Узгоджені з ДАЇ та затверджені маршрути вже надали до управління освіти і науки ОДА всі райони області, крім Чернігівського та Новомиколаївського. Однак, з  міст обласного значення  відповідну інформацію надіслав тільки Токмак,  і це, за словами Миколи Фролова, є тривожним сигналом. Перевірки вимагає також транспорт, яким будуть доставляти учнів до пунктів тестування. На випадок виходу з ладу транспортного засобу  кожен район вже має резервні автобуси, які чергуватимуть у ці дні.

- За якість проведення тестування відповідальність буде персональна. Питатиму сам з кожного керівника району і районного відділу освіти, -  попередив посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.