Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Іван Федоров під час брифінгу: «Усі додаткові обмежувальні заходи запроваджені, щоб уберегти населення від нової хвилі захворювання»

30 квітня 2020 - 13:20

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров провів брифінг з журналістами, під час якого розповів про ситуацію з розповсюдженням коронавірусу в області.

– На сьогодні в області виявлено 243 випадки захворювання на коронавірус. Також є позитивна динаміка серед одужуючих – вже 62 людини побороли хворобу. На жаль, маємо п’ять летальних випадків. Вчора відбулось позачергове засідання комісії ТЕБ НС, на якому були затверджені додаткові протиепідемічні заходи. Додаткові заходи стосуються вихідних з 1 по 4 травня, а також з 8 по 11 травня. Наша область є курортною, тому на ці дні буде обмежений доступ до прибережної зони Азовського моря. Зокрема, будуть встановлені карантинні пости в Якимівському, Бердянському та Приморському районах. На цих КПП будуть перевірятися документи в усіх проїжджаючих. На територію цих районів зможуть потрапити  лише окремі категорії громадян та транспорту. Це: швидка, доставка продуктів, товарів. Матимуть змогу проїхати усі мешканці, що мають прописку в цих районах, – повідомив Іван Федоров.

Посадовець наголосив, що такі міри запроваджено, щоб уберегти населення від нової хвилі захворювання. Адже, як відомо, українські епідеміологи очікують піку захворюваності саме на 3-8 травня.

– Також вчора на засіданні було обговорено питання відкриття продовольчих ринків на території області. Вже затверджено вимоги, відповідно до яких ринки відкриються. У нашій області близько 30 ринків мають змогу працювати легально. Усі ринки, які хочуть працювати, мають бути у реєстрі Держпродспоживслужби. Для цього потрібно надати їм усі необхідні документи. Вчора керівник Служби наголосив, що навіть у вихідні дні фахівці будуть працювати та приймати документи, щоб якомога більше бажаючих змогли відкрити свою справу, – зазначив посадовець.

Підсумовуючи, Іван Федоров наголосив, що дуже багато зараз залежить саме від кожного з нас. Якщо піковий період з 3-8 травня мине спокійно, то, можливо, з 11 травня вже розпочнеться перший етап виходу з карантину, відповідно до плану.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


 

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору