Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запас міцності території ще мають

15 квітня 2009 - 16:38

Подібні робочі поїздки до районів області  голова обласної державної адміністрації Олександр Старух запровадив для себе і своїх заступників з  метою вивчення проблем територій безпосередньо на місці.

У Гуляйпільському районі Роман Дригинич провів особистий прийом громадян, відвідав сільськогосподарське товариство «Агро-Континент», ознайомився з роботою дошкільного закладу Верхньотерсянського навчально-виховного комплексу та амбулаторією загальної практики сімейної медицини с. Верхня Терса.

«Агро-Континент» - одне з кращих господарств району. Нині тут повним ходом йде посівна. Потребу у насінні, як і паливно-мастильних матеріалах, забезпечено в повному обсязі.

У тваринництві зберігається позитивна тенденція подальшого нарощування поголів’я худоби. Лише за перший квартал цього року чисельність поголів’я великої рогатої худоби зросла на 115 голів, дійна череда збільшилась на 17 корів, на 406 більше стало у господарстві свиней.

За словами керівника господарства Володимира Щербини, селяни зі своїми завданнями справляться самі – і посіють, і пожнуть, а від держави чекають повернення дотацій на утримання худоби та допомоги у порозумінні з банками щодо пролонгації старих і отримання нових пільгових кредитів.   Подібні побажання мають всі аграрії Гуляйпільського району.

Сільгосппідприємство у Великій Терсі майже наполовину допомагає утримувати і соціальну сферу. Тут нині йде капітальний ремонт і розширення медичної амбулаторії та дитячого садочка.  Така опіка вже дає про себе знати добрими новинами. Вперше за останні два десятиліття у селі намітилась тенденція до природного приросту населення. Народжуваність минулого року перевищила смертність місцевого населення.

На особистий прийом до заступника голови обласної виконавчої влади йшли гуляйпільці зі своїм наболілим. Когось несправедливо обділили при розпаюванні землі, когось – з виплатами за майнові сертифікати. Зверталися також  з надією отримати матеріальну допомогу на лікування.

Керівництво ж району звернулося до посадовця з проханням не затримувати відшкодування витрат їхніх власних коштів на будівництво об’єктів соціальної сфери, а також подякувало за включення району до обласної програми дорожнього будівництва, за кошти якого громада планує відремонтувати шляхи.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.