Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стартував проєкт «Дороги та робота», завдяки якому робочі місця знайдуть близько 150 тисяч українців

4 травня 2020 - 12:41

foto

У 2020 році Україна залучає на дорожні роботи рекордні 112 млрд грн. Планується відремонтувати понад 6500 км доріг у рамках національного проєкту «Велике будівництво». Масштабні дорожні інвестиції у рази розширюють потребу у робочих місцях. Щоб оптимізувати процес працевлаштування, Укравтодор разом із Урядом та Офісом Президента у партнерстві з robota.ua та Державною службою зайнятості ініціювали запуск проєкту «Дороги та робота».

– Дорожня галузь у цьому році має виняткове значення для країни. Компанії, які виконують роботи на замовлення Укравтодору й отримують величезні державні замовлення, мають забезпечити працівників гідними заробітними платами й усіма соціальними гарантіями. Працевлаштування дорожніх спеціалістів має відбуватися офіційно та з дотриманням законодавства. А для бізнесу це можливість оптимізувати та пришвидшити процес кадрового пошуку, – коментує Президент України Володимир Зеленський.

Для виконання амбітного сценарію Укравтодору щодо оновлення понад 4000 км державних доріг у 2020 році, дорожня галузь має залучити понад 38 тисяч дорожніх спеціалістів. Ще близько 120 тисяч робочих місць буде створено у супутніх галузях – йдеться про розвиток ринку проєктувальних й інжинірингових послуг, матеріальне виробництво та компанії зі сфери обслуговування. Зокрема, очікується інтенсивний ріст придорожньої інфраструктури.

– Всього у 2020 році для реалізації планів Укравтодору планується залучити понад 150 тисяч працівників. Це не тільки персонал, безпосередньо задіяний в дорожніх роботах, але й в суміжних галузях. Крім прямого працевлаштування, велике дорожнє будівництво має також вплив на всі сфери економіки, адже відремонтовані дороги оптимізують логістику, впливають на рівень цін, спонукають до розвитку внутрішній ринок, – підкреслив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Дороги та робота» – це онлайн-інструмент інформування про можливості працевлаштування і, водночас, відповідь на кадровий запит від дорожніх компаній. Адже проєкт покликаний не лише залучити досвідчених спеціалістів на нові об’єкти дорожніх робіт, але й надати відповідь на питання: «Як стати дорожником без досвіду роботи?».

Для цього налагоджено співпрацю з Навчальним центром з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. В Навчальному центрі працівники дорожньої галузі здобувають професійно-технічну кваліфікацію, а також мають змогу підвищити її та перекваліфікуватися. У рамках проєкту користувачі матимуть змогу у простій і доступній формі дізнатися про необхідні кроки для того, щоб перейти у нову сферу. Такий підхід дозволить у кризовий період надати можливість кожному бажаючому знайти гарантовану оплачувану роботу у галузі з інтенсивним розвитком.

На сайті є інструмент для пошуку вакансій за трьома основними критеріями: професією, регіоном і компанією. Після вибору бажаної опції, користувач переходить на окремі блоки сайту robota.ua, розроблені спеціально для проєкту. Підрядні організації оперативно розміщують свої вакансії, які доступні в єдиній базі robota.ua.

– Ми запрошуємо усі дорожні підприємства долучитися до проєкту «Дороги та робота» та долучитися до Меморандуму з Профспілкою працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України. Меморандум фіксує мінімальну заробітну плату дорожніх працівників на рівні 9 670 грн на місяць. Цей проєкт – ще один крок до ефективної та прозорої роботи галузі, – розповідає Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області