Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реалізація антикризових заходів дає позитивний результат

16 квітня 2009 - 16:47

Найбільші надії обласна влада сьогодні покладає на сільське господарство. Саме в цьому секторі регіональної економіки, за інформацією Олександра Сіна, спостерігається стійка тенденція зростання. Так, у відношенні до лютого за березень обсяг валової аграрної продукції збільшився на 8,6%. Не в останню чергу цьому сприяла реалізація певних заходів регіональної антикризової програми, зокрема, у частині кредитування та пролонгації кредитів запорізьким аграріям.

Певне зростання зафіксовано й у промисловому комплексі – 15% у березні відносно до лютого. Проте прогнози керівництва області у цій площині доволі обережні, адже падіння наприкінці минулого – початку нинішнього року було надто стрімким.

Серед інших позитивних моментів – поступове скорочення заборгованості із заробітної плати, досить стабільна цінова ситуація (за підсумками березня область посідає 15 місце за індексом споживчих цін серед  регіонів України), невелике зростання середньої заробітної плати (за січень-лютий вона склала 1639 грн.).

Контрольованою, хоча й складною є і ситуація на ринку праці. І хоча наразі область посідає перше місце за кількістю людей, що працюють у режимі неповної зайнятості (137 тис. осіб, або 28,7% загальної чисельності працюючих), на думку керівництва регіону такі вимушені кроки дозволяють запоріжцям зберегти роботу та мінімально забезпечити себе та свої родини засобами до існування. Зниженню рівня соціальної напруги має сприяти нещодавно ухвалений закон про визнання часткового безробіття, внесений на розгляд за пропозицією Запорізької ОДА, що визначає механізм фінансування витрат та призначення допомоги по частковому безробіттю.

Загалом із 61 пропозиції облдержадміністрації 28 враховані Верховною Радою та Кабінетом міністрів України.

- Планова робота щодо реалізації антикризових заходів триває, – зазначив Олександр Старух. – Наразі одним з головних завдань є коригування регіональної програми.

Голова обласної виконавчої влади закликав зосередити зусилля усіх гілок влади на оперативному та ефективному реагуванні на будь-які зміни у ситуації, координації дій регіонального та центрального рівнів.

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 88Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.