Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область отримала захисні маски, окуляри та комбінезони для медиків

5 травня 2020 - 19:40

Сьогодні, 5 травня, Запорізька область отримала гуманітарний вантаж від ТОВ «Епіцентр К». Захід відбувся в обласній клінічній лікарні.

Для потреб запорізьких лікарень передано 33 тис. тришарових  медичних масок, 500 захисних окулярів закритого типу та 2250 захисних комбінезонів.

Перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров подякував представникам соціально орієнтованого бізнесу, які допомагають медикам та лікарням.

 - Для нас було і є у пріоритеті захист наших лікарів, які щоденно знаходяться у контакті з хворими та рятують чужі життя, ризикуючи власним здоров’ям. Сьогодні ми отримали гуманітарну допомогу від «Епіцентр К». Важливо, що запорізькі компанії та підприємства не залишаються осторонь нагальних потреб та допомагають запорізьким лікарням та медикам. Засоби захисту для медиків допоможуть їм захиститися від вірусу та безпечно надавати допомогу тим, хто її потребує. Дякую запорізьким підприємствам, які надають своєчасну та таку необхідну допомогу.  На сьогодні свої зусилля об’єднали представники влади, бізнесу, благодійники та волонтери, все більше людей долучаються до допомоги. Лише разом ми зможемо подолати сучасні виклики пандемії, які стали перед нами та перед світом, - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров.

Генеральний директор ТОВ «Епіцентр К» Петро Михайлишин зазначив, що за першої нагоди було вирішено направити гуманітарну допомогу для захисту лікарів, які сьогодні в нерівних умовах вийшли на боротьбу з пандемією.

 - Ми підтримали ініціативу Президента України і зібрали необхідну допомогу лікарям та медичним закладам області. Товари медичного призначення допоможуть медикам рятувати людей, працювати безпечно. Лікарі зможуть захистити себе та, відповідно, свої родини. Ризик їх інфікування буде значно знижений. Саме тому ТОВ «Епіцентр К» передає гуманітарну дорогу у виді засобів захисту для лікарів, - зазначив Петро Михайлишин.

Найближчим часом гуманітарна допомога буде розподілена між медичними закладами Запорізької області.

На ранок 5 травня у Запорізькій області зареєстровано 287 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. У медичні заклади регіону госпіталізовано 65 осіб. На сьогодні в області одужало 86 хворих, зафіксовано 5 летальних випадків у жителів Мелітополя, Бердянська, Енергодара та Запоріжжя. 

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни