Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На свята запоріжців закликають не допустити провокацій та дотримуватися правил карантину

6 травня 2020 - 14:55

Голова облдержадміністрації Віталій Туринок напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам’яті і примирення провів зустріч з активістами та громадськістю. У заході також взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров, заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Дзятківський, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, голова обласної ради Григорій Самардак, міський голова Володимир Буряк, керівники правоохоронних органів.

Віталій Туринок закликав громадськість утриматися від провокацій під час свят та дотримуватися правил карантину, аби не спричинити розповсюдження захворюваності.

-         Мета нашої зустрічі дуже проста – наприкінці тижня та на вихідні  припадають свята – День пам’яті та примирення, 75-та річниця з Дня перемоги. Це дуже важливі пам’ятні дні для кожного з нас, і я впевнений, що 9 травня відзначають у кожній родині. Віддати повагу нашим дідам та прадідам – це наш обов’язок. Але цього року в нашій країні нестандартна ситуація для масових свят - триває карантин. І як би ми не хотіли вийти на мітинг, зустрітися з родичами, покласти квіти до меморіалів – ми не можемо влаштовувати масові заходи. Ми вже мали досвід проведення Великодня та поминальних днів за умов карантину. У запоріжців було розуміння ситуації, не було допущено масових скупчень людей, а відтак – і розповсюдження хвороби. Я звертаюся проявити порозуміння і зараз. Вже з наступного тижня карантинні обмеження частково знімають, але за умови не зростання показників захворюваності. Усі ви маєте певне коло «прихильників» та однодумців, ви представляєте інтереси певного кола людей. Поясність їм, наскільки важливо саме зараз вже дочекатись покращення епідеміологічного стану в країні. Я прошу всіх вас забути про політичні інтереси та з розумінням віднестись до обмежень, не допустити провокацій, використовувати лише українську символіку та зробити все, щоб після свят Запорізька область почала плавно виходити з карантину, - звернувся до присутніх голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

Заступник начальника Національної поліції Павло Карабута запевнив, що правоохоронці готові нести на свята службу у посиленому режимі та своєчасно реагувати на виклики.

-         На вихідні 8-9 травня у Запорізькій області планується проведення автопробігу та флешмобу. Як запевнили нас організатори, заходи відбуватимуться з дотриманням умов карантину. На свята буде посилено патрулі, служба буде проводитись у посиленому режимі, ми готові швидко реагувати на будь-які заворушення, - запевнив Павло Карабута.

Учасники заходу дійшли домовленостей уникати будь-яких можливих провокацій, під час проведення заходів дотримуватись всіх норм карантину та об’єднати свої зусилля, щоб свята у Запорізькій області відбулись у злагоді, порозумінні та мирі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни