Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від сьогодні в області припиняють роботу усі карантинні КПП, окрім енергодарського

13 травня 2020 - 10:39

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Івана Федорова відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області.

– Запровадження послаблень на рівні держави, позитивна динаміка серед одужуючих та незначна кількість нових пацієнтів з коронавірусом у Запорізькій області дозволяє нам говорити і про послаблення саме тих карантинних заходів, які були запроваджені саме на нашій території. Серед них – діяльність санітарних контрольно-пропускних пунктів, – наголосив Іван Федоров.

Заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Олександр Мащак підкреслив, що станом на вечір 12 травня не було зареєстровано нових випадків. Тобто, як і на ранок 12 травня, було виявлено 331 лабораторно підтверджений випадок. Це свідчить про стабілізацію епідеміологічної ситуації в Запорізькій області, яка була досягнута, в тому числі, через те, що були припиненні, унеможливлені контакти між людьми. Також епідеміолог наголосив, що медичні працівники мають проводити тестування у повному обсязі, незважаючи на зменшення кількості випадків.

– Як ви знаєте,  з цього тижня дозволена діяльність закладів стаціонарної психіатричної допомоги, медико-соціального та соціального захисту населення, стоматологій, закладів громадського харчування, перукарень та салонів краси, а також ще певні види діяльності, що передбачають приймання відвідувачів в офісних приміщеннях. Саме структурні підрозділи облдержадміністрації, райдержадміністрацій, органи місцевого самоврядування, територіальні органи центральних органів виконавчої влади, підприємства, установи та організації незалежно від форм власності, в межах наданих повноважень мають забезпечити виконання  рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів, – зазначив Іван Федоров.

Рішення про відкриття непродовольчих ринків приймають райдержадміністрації, органи місцевого самоврядування в межах наданих повноважень та в залежності від епідемічної обстановки на території. Звичайно, відновлення роботи ринків можливе за умови дотримання вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України.

Після доповіді заступника начальника ГУ НП в Запорізькій області Павла Карабути щодо корегування роботи санітарних контрольно-пропускних пунктів на території області, члени комісії підтримали рішення про закриття 7 КПП у м. Запоріжжі, 5 КПП у Мелітополі та 3 КПП у Бердянську. Робота санітарного КПП на в’їзді в Енергодар продовжується.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни