Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нагадуємо про допомогу, яку надає держава під час карантину

18 травня 2020 - 11:41

foto

Останні два місяці, які українці провели на карантинні, значно вплинули на життя та матеріальне становище усіх без винятку громадян. У той же час, є окремі соціально незахищені верстви населення, які більше за усіх потребують захисту від держави.

Багато звернень на обласну гарячу лінію контактного центру надходить саме від соціально вразливих верств населення Запорізького краю. Тому ми ще раз хочемо нагадати, яку саме допомогу надає держава і як її можна отримати.

Вже реалізовано ініціативу щодо виплати 1 тисячі гривень громадянам, пенсія яких менша за 5 тисяч гривень та особам з інвалідністю. У Запорізькій області таку допомогу отримали понад 20,3 тисячі осіб. Здійснено доплати до пенсій людям старше 80 років у розмірі до 500 гривень. Такі пенсіонери отримали компенсаційну виплату в доповнення до вже встановлених статусних підвищень, надбавок до пенсій дітям війни, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих, учасникам війни.

Крім того, встановлено найменшу пенсійну виплату на рівні 2 600 гривень (із урахуванням підвищень до пенсії) пенсіонерам старше 80 років зі страховим стажем 20 років для жінок та 25 років для чоловіків.

Підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування і належать до першої і другої груп платників єдиного податку, можуть скористатися можливістю отримати фінансову допомогу на кожну дитину до 10 років. Допомога надаватиметься фізичним особам-підприємцям, які сплачували єдиний соціальний внесок у 2019 році, за зверненням одного із батьків (або опікунів) із числа ФОПів: на дітей віком до 6-ти років – 1 779 грн; на дітей віком від 6-ти до 10-ти років (включно) – 2 218 гривень.

Як отримати – дивіться тут.

Для зручності громадян, Міністерство соціальної політики розробило і впровадило електронний сервіс на сайті Мінсоцполітики, через який можна подати заяву і документи для призначення допомоги. Також можна скористатися єдиним порталом державних послуг «Дія».

Яку допомогу надає Служба зайнятості на період карантину – читайте у цьому матеріалі. Загалом, протягом карантину Урядом запроваджено низку законодавчих змін, які значно спростили умови реєстрації в службі зайнятості та отримання допомоги по безробіттю на цей період.

З квітня розпочала працювати інформаційна платформа з надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину «Допомога поруч». Завдяки цьому соціальному онлайн-проєкту оперативно визначаються потреби, надається відповідна допомога та соціальні послуги, перш за все, одиноким людям; громадянам похилого віку; людям з інвалідністю; неповним сім’ям з дітьми до 14 років, у тому числі з дітьми з інвалідністю та іншим соціально вразливим верствам населення.

Як ми писали раніше, в області «Допомога поруч» працює за номером: +38067-613-70-50.

З будь-яких питань можна звертатись на цілодобову гарячу лінію за номером: 0-800-503-508. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн