Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На території області вже відкрились 44 агропродовольчих ринки

18 травня 2020 - 16:32

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області продовжують перевірки агропродовольчих ринків на виконання вимог щодо профілактики коронавірусної інфекції. З початку введення карантинних заходів перевірено понад 10 тисяч об’єктів.

Наразі Держпродспоживслужба регіону перевіряє 44 агропродовольчі ринки. Лише на цьому тижні на території області, за рішеннями органів місцевого самоврядування, відновили свою роботу ще 20 таких об’єктів.

У ході проведеної роботи за останній тиждень відмічається збільшення виявлених порушень. Зокрема, не завжди виконуються вимоги стосовно: наявності засобів індивідуального захисту у працівників ринку, реалізаторів та відвідувачів; проведення температурного скринінгу відвідувачам; дотримання дистанції між відвідувачами в чергах. Додаткові торговельні місця не обладнані захисними екранами, не забезпечено постійне оповіщення через гучномовець відвідувачів щодо встановлених обмежень. Зафіксовано випадки несанкціонованої (стихійної) торгівлі на території, прилеглій до агропродовольчих ринків ТОВ «Югтранссервіс», КП БМР «Бердянський центральний ринок», КП «Дніпрорудненський міський ринок».

За результатами здійснених заходів суб’єктам господарювання направлено приписи з наданням відповідних пропозицій щодо усунення виявлених порушень. До органів місцевого самоврядування направлено узагальнені інформації щодо результатів перевірки.

Крім того, з метою запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, в деяких районах органами влади організована робота мобільних робочих груп щодо контролю дотримання протиепідемічних вимог в офісах, закладах торгівлі, у тому числі й непродовольчою групою товарів, закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси.

З суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на ринках, та відвідувачами постійно проводиться роз’яснювальна робота. Крім того, служба оперативно реагує на будь-які повідомлення та звернення громадян щодо порушень протиепідемічних вимог, діючих на території України.

З переліком агропродовольчих ринків, які відкрились на території Запорізької області, можна ознайомитися тут.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств