Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завтра на засіданні Уряду будуть прийняті рішення щодо наступних карантинних послаблень

19 травня 2020 - 11:39

foto

Досі для жителів області найболючішим питанням залишається робота громадського транспорту. Щодня на обласну гарячу лінію контактного центру за номером 0800-503-508 надходить чимало звернень, присвячених цій темі.

Нещодавно ми публікували  роз’яснення Міністра інфраструктури України Владислава Криклія, що присвячено цій темі. За його словами, транспорт розпочне роботу за двох умов: зниження та стабілізація статистики поширення COVID-19 і мінімальний ризик для здоров’я громадян України. Оперувати точними датами за відсутності цих умов не можна. Розпочнеться «повернення транспорту» з автомобільних перевезень.

Вчора Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що з 22 травня Україна буде переходити до адаптивного карантину, який передбачає поетапне пом'якшення карантинних обмежень. Модель адаптивного карантину – це модель, коли скасовуються обмеження, запроваджені на рівні держави, але при цьому Уряд працює спільно з місцевою владою, яка буде дивитися, чи відповідає епідеміологічна ситуація в регіоні критеріям Міністерства охорони здоров'я.

Планується дозволити рух міського і приміського наземного транспорту, дозволити проведення спортивних змагань без глядачів, також дозволити роботу готелів, окрім хостелів, але не роботу ресторанів і басейнів у готелях. Також буде надана можливість проведення служб у храмах з розрахунку одна людина на 10 кв. м.

Рішення про відповідний подальший перебіг карантину будуть прийматися на засіданні Уряду в середу.

Не менш актуальним для жителів Запорізького регіону є старт курортного сезону.

Вчора Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що МОЗ провело консультації з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб НАМН України, за результатами яких вирішено, що відкривати пляжний сезон в Україні - це безпечно.

Спеціалісти підтвердили, що сіль у морській воді разом із сонячним ультрафіолетовим випромінюванням знищує збудник коронавірусної хвороби. Тому в Україні буде дозволено відкрити пляжний сезон. Незважаючи на те, що у прісній воді збудник має можливість виживати, за наявними у науковців даними, у річках з проточною водою інфікуватися досить складно. Це можливо тільки при близькому контакті.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області