Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Приклад Михайлівського району показує нам, що наразі ще зарано нехтувати встановленим карантинним обмеженням» – Іван Федоров під час брифінгу

19 травня 2020 - 15:25

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров разом із в.о. директора Обласного лабораторного центру МОЗ України Романом Тереховим провели брифінг та поспілкувались із журналістами.

– На сьогодні маємо 385 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Ми бачимо тенденцію зменшення кількості хворих у стаціонарних відділеннях області. В Михайлівському районі два тижні тому був проведений поминальний обід, і вже через 7-10 днів почали виявлятися перші хворі на коронавірусну хворобу. Епідеміологи встановлювали контакти та проводили дослідження, відповідно, встановлено діагноз у п’яти осіб. Загалом тест був проведений у 31 контактної особи. Цей поминальний обід відвідали не тільки жителі двох сіл у Роздольській ОТГ. Там були і мешканці Бердянська, Запоріжжя та Приморська. Три людини перебувають на лікуванні у стаціонарі Дніпрорудненьської лікарні. Вчора на засіданні комісії з питань ТЕБ НС було вирішено посилити карантинні обмеження в населених пунктах с. Трудолюбимівка та с. Рівне Роздольської сільської територіальної громади, – повідомив Іван Федоров.

Посадовець поінформував присутніх щодо виплат медичним працівникам, які лікували пацієнтів із коронавірусом, гарантованих доплат до основної частини заробітної плати.

– У травні були закриті надбавки медпрацівникам за березень по обласній інфекційній лікарні та лікарням Мелітополя, Бердянська. Зазначу, що у Мелітополі та Бердянську ці надбавки були закриті з місцевих бюджетів. Відповідно, лікарі отримали вчасно усі надбавки. Наразі триває процес отримання коштів на виплату лікарям за квітень. Ми, як обласна державна адміністрація, вже виплатили кошти двом нашим закладам: це обласна інфекційна лікарня та служба екстреної медичної допомоги, – зазначив посадовець.

Головний санітарний лікар Запорізької області Роман Терехов повідомив, що з 385 випадків захворювання вже 196 осіб вилікувалися. На жаль, сьогодні у Запоріжжі помер чоловік у віці 67 років. Він мав багато супутніх захворювань серцево-судинної та дихальної системи. Тобто, натепер маємо вже 10 летальних випадків.

– Зараз відбувається поетапний вихід країни з карантину. Саме поетапний – це значить, не потрібно з першого дня виходити у масові місця та нехтувати рекомендаціями. Тримайте соціальну відстань, носіть маски або респіратори, дезінфікуйте поверхні, дотримуйтесь особистої гігієни. Закликаю усіх, у кого є літні родичі, знайомі, сусіди – допоможіть їм не відчувати себе самотніми. Статистика говорить нам, що усі померлі 10 осіб в області були у віці 60+ та мали супутні захворювання. Ця вікова категорія, як і раніше, знаходиться у групі ризику. Загалом, зараз епідситуація залежить від нашої власної дисципліни, розуміння потенційної небезпеки та соціальної зрілості, – звернувся до жителів області Роман Терехов.

Також головний санітарний лікар наголосив, що утилізація усіх медичних, побутових відходів у лікарнях відбувається відповідно до встановлених санітарних вимог. У тому числі, відповідно до усіх правил утилізуються медичні відходи, що залишаються після лікування пацієнтів з коронавірусом.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 


 

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників