Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для повноцінного оздоровлення дітей влітку враховано всі аспекти

6 травня 2009 - 16:33

Поки учні з нетерпінням чекають канікул, обласна виконавча влада розпочала підготовку до належного проведення для них літнього сезону. Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації "Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків влітку 2009 року" створено обласну комісію на чолі з заступником голови облдержадміністрації Миколою Фроловим, яка опікуватиметься і контролюватиме, щоб кампанія пройшла на якісному рівні.

Розпорядженням доручено профінансувати видатки на оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, передбачені в обласному бюджеті на 2009 рік, та визначено розпорядників коштів:

управління у справах сім'ї, молоді та спорту – в сумі 3140,2 тис. грн., у тому числі 263,3 тис. грн. на оздоровлення та відпочинок дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села;

управління освіти і науки облдержадміністрації – в сумі 7000,0 тис. грн.

службу у справах дітей облдержадміністрації – в сумі 417,60 тис. грн.

Ці кошти будуть спрямовані на забезпечення відпочинку та оздоровлення, насамперед, дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, талановитих та обдарованих дітей та інших пільгових категорій.

Також затверджено заходи, які враховують всебічні аспекти організації повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків. Так, розпорядники коштів вже приступили до проведення тендерних процедур щодо закупівлі послуг з відпочинку та оздоровлення дітей у відповідності до вимог чинного законодавства. Ведеться робота з уточнення мережі оздоровчих закладів усіх типів, у тому числі пришкільних таборів, щодо своєчасного проведення необхідних ремонтних і підготовчих робіт. Відповідальні завдання покладено на санітарно-епідеміологічні, пожежні служби, електропостачальників, зв"язківців, правоохоронців та інші організації, причетні до забезпечення безпечного функціонування закладів.

Велика увага приділяється медичному обслуговуванню, санітарно-гігієнічному та протиепідемічному нагляду протягом всієї оздоровчої кампанії, забезпеченню необхідними і якісними лікарськими засобами. Передбачається запровадити в дитячих оздоровчих закладах обов'язкове стоматологічне обслуговування.

Суворому контролю підлягатиме якість харчування дітей. Зокрема, мова йде про централізоване забезпечення дитячих оздоровчих центрів питною водою гарантованої якості, обов'язкове введення в раціон дитячого харчування йодованої кухонної солі, вітамінів, біологічно-активних добавок. До речі, у літній період роботи пропонується перевести дитячі дошкільні заклади на санаторний режим роботи (90 днів) з урахуванням збільшення видатків на харчування на 10 %.

Готуються до роботи різноманітні фахівці у галузі освіти, науки, культури, спорту, мистецтва, яким належить створити для дітвори незабутню творчу атмосферу, змістовне дозвілля, яскравий відпочинок.

При цьому на керівників, вихователів та інших працівників дитячих оздоровчих центрів покладається персональна відповідальність за життя і здоров'я дітей, дотримання санітарних, протипожежних правил, порядку проведення походів і купання дітей у водоймищах.

Розпорядженням приписано забезпечити у заміських дитячих оздоровчих закладах тривалість зміни не менше 21 дня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»