Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Держприкордонслужба інформує про карантинні обмеження при в'їзді на територію України

5 червня 2020 - 14:43

foto

Державна прикордонна служба України проводить комплекс організаційних та практичних заходів щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID -19.

Зокрема, у функціонуючих пунктах пропуску проводиться температурний скринінг у всіх осіб, які прямують на в’їзд в Україну. Окрім цього, під час в’їзду в Україну громадяни в обов’язковому порядку мають проходити 14-денний карантин. Для цього і громадяни нашої країни, і іноземці, мають встановити додаток «Дій вдома», тобто підтвердити своє добровільне рішення на самоізоляцію, а у разі невстановлення додатку – направляються на обсервацію у заздалегідь визначені обласними державними адміністраціями.

Нагадаємо, сама перевірка встановлення застосунку «Дій вдома» відбувається у місці проходження паспортного контролю. Особа, яка перетинає кордон, має надати паспорт, повідомити свій номер телефону, який буде активним наступні 14 днів та використовується для «Дій вдома» і адресу самоізоляції для фіксації в інформаційній системи Державної прикордонної служби, після чого показати екран свого телефону із активним застосунком «Дій вдома».

 Більш детальну інформацію щодо застосунку «Дій вдома» громадяни можуть знайти на інформаційних стендах, що є у кожному нині діючому пункті пропуску на державному кордоні.

Якщо особа не встановила застосунок «Дій вдома», то вона спрямовується до обсерватора (ізолятора) відповідно до встановленої процедури. Для цього необхідно звернутися до працівників поліції та\або місцевих органів влади, які несуть службу в пунктах перетину державного кордону.

Також зазначимо, що про осіб, які відмовилися проходити інкубаційний період на самоізоляції чи обсервації, а також тих, хто порушив правила карантину, співробітники Державної прикордонної служби одразу повідомляють співробітників Нацполіції та санітарно-карантинні підрозділи.

Загалом з початку введення таких заходів у пунктах пропуску на державному кордоні прикордонники виявили понад 120 осіб, які порушили 14-денний карантин. Інформацію щодо них передали співробітникам Нацполіції. Нагадаємо, за таке порушення передбачається штраф від 17 тисяч грн.

Детальніше з питаннями щодо карантину (у межах компетенції Держприкордонслужби України) можна ознайомитися за посиланням.

Де можна перетнути кордон – дивіться тут.

 

За матеріалами Урядового порталу


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок