Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі рятувальники попереджають про небезпеку пожеж в екосистемах та під час відпочинку на воді

9 червня 2020 - 10:40

З настанням літнього періоду громадяни все частіше відпочивають на природі. Коли панує спекотна погода, небезпека виникнення пожеж на відкритих територіях зростає.

Також громадяни віддають перевагу відпочинку біля водойм. Як повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Запорізькій області, не всі люди дотримуються правил безпечної поведінки під час відпочинку, що, в свою чергу, стає основною причиною нещасних випадків.

Днями рятувальники Головного управління ДСНС України у Запорізькій області провели профілактичні рейди найбільш популярними місцями відпочинку жителів міста Запоріжжя. Зокрема, на острові Хортиця щодо дотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісопаркових зонах та правил безпечного відпочинку на водних об’єктах.

Співробітники ДСНС розповідали громадянам основні причини виникнення пожеж в літній період та нагадали елементарні правила поводження з вогнем під час відпочинку на природі. Детально пояснювали відпочиваючим дії під час виявлення пожежі в лісопарковій зоні.

Окремо під час заходу рятувальники розповіли правила поводження під час відпочинку поблизу водойм та на водних об’єктах, користування плавзасобами, наголосили про небезпеку купання в необладнаних місцях, а також пояснили відпочиваючим правила порятунку потопаючих і як надавати першу долікарську допомогу.

У ході профілактично-роз’яснювальної роботи фахівці ДСНС особливу увагу приділяли батькам з малечею.

Рятувальники надали відпочивальникам профілактичні листівки та пам’ятки попереджувального характеру - як поводитися з вогнем та інструкції з основних правил безпечного поводження на воді.

Головне управління ДСНС України у Запорізькій області закликає громадян бути вкрай обережними під час відвідування лісів, парків, берегів річки Дніпро та Національного заповідника о. Хортиця, адже багаття, залишене без нагляду, може спричинити велику біду. Адже найменша жарина з вихлопної труби автомобіля, або кинутий не загашений недопалок можуть призвести до займання. Через високу температуру вогонь швидко розповсюджується по сухій траві та перекидається на дерева, що може призвести до масштабної пожежі, яка згодом охоплює великі площі екосистем.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств