Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обговорено виклики літньої оздоровчої кампанії-2020

12 червня 2020 - 13:40

Відбулась Всеукраїнська селекторна нарада з питань підготовки оздоровчої кампанії під головуванням заступника Міністра соціальної політики України Бориса Лебедцова за участю членів центрального міжвідомчого штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей.

У запорізькій студії працювали директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова та члени регіонального штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Заступник Міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко окреслив епідемічну ситуацію в країні та висловив думку, що рішення Уряду щодо можливості початку оздоровчої кампанії буде прийматися не раніше 22 червня 2020 року, на наступному етапі виходу з карантинних обмежень. Водночас Віктор Ляшко повідомив, що Міністерство охорони здоров’я до цього часу завершить розроблення та затвердить тимчасові рекомендації щодо функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку в посткарантинний період.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова доповіла про стан підготовки до проведення літньої оздоровчої кампанії 2020 року та повідомила, що своєчасно та в повному обсязі здійснено фінансування з обласного та місцевих бюджетів заходів з організації оздоровлення та відпочинку дітей.

У 2020 році фінансування оздоровчої кампанії збільшено на 13% у порівнянні з минулим роком та складає 64,5 млн. грн., з них:

обласний бюджет – 30,9 млн. грн., що на 10 % більше, ніж у минулому році;

місцевий бюджет – 33,6 млн. грн., що на 17 % більше, ніж у минулому році.

Також протягом останніх років з обласного бюджету виділяються кошти на оплату проїзду дітей до МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія». У 2020 році на зазначені цілі виділено 645 тис. грн. (використано – 30 тис. грн.).

Разом з тим, з  обласного бюджету  передбачено кошти у розмірі 54,9 тис. грн. для здійснення винагороди медичним працівникам за супровід дітей до  вищезазначених центрів. 

З квітня місяця проводяться тендерні процедури щодо закупівлі путівок для дітей пільгових категорій. На сьогодні вже придбано за рахунок коштів місцевого бюджету близько 4000 путівок на загальну суму 35 млн. грн.

Запорізька область – це одна із областей, на території якої розташована найбільша кількість дитячих оздоровчих закладів.

В цьому році, не зважаючи на ситуацію, яка склалась, продовжують планувати свою роботу та витрачати кошти на підготовку 32 дитячі заклади оздоровлення та відпочинку.

За інформацією, наданою керівниками дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, для вводу в експлуатацію об’єкту, власник дитячого закладу у середньому витрачає близько 600   тис. грн. на проведення ремонтних робіт для покращення матеріально-технічної бази закладу; оплату комунальних послуг; обслуговування системи протипожежної безпеки; обстеження дна пляжу; податку на нерухомість; оплату за оренду землі, проведення лабораторних досліджень, зарплату обслуговуючого персоналу тощо.

Не відкриття дитячих закладів оздоровлення може привести до їх знищення, а значить знищення мережі в цілому (в такому вигляді, якою вона є на сьогодні).

Після внесення відповідних змін до постанови КМУ від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» та отримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України щодо вимог до функціонування дитячих закладів оздоровлення і відпочинку у посткарантинний період, на засіданні обласного штабу з координації оздоровчої кампанії буде розглянуто питання щодо відкриття цих закладів у Запорізькій області. Остаточне рішення щодо дозволу на відкриття дитячих закладів оздоровлення та відпочинку буде приймати регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації в регіонах України.

З метою забезпечення безпечних умов перебування дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку у найближчий час відбудеться нарада з керівниками цих закладів.

Під час наради також були обговорені питання діяльності регіональних штабів з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей щодо підготовки закладів до відкриття, отримання ними дозвільних документів, посилення контролю за забезпеченням безпечних умов перебування дітей тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?