Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розпочинається призов на строкову військову службу

16 червня 2020 - 16:49

В облдержадміністрації відбувся брифінг щодо проведення призову громадян України на строкову військову службу навесні 2020 року. У заході взяли участь керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Олексій Караулов, начальниця Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова, заступниця директора Департаменту – начальник управління реформ та розвитку медичної допомоги Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Марина Воловик, заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення – начальник групи морально-психологічного забезпечення та зв'язків з громадськістю Запорізького обласного військового комісаріату, підполковник Андрій Якунін.

План призову на строкову військову службу для Запорізької області складає 725 осіб, а з урахуванням резерву – 850 осіб. У Збройні Сили України – 365; Держспецтрансслужбу – 35; Національну гвардію – 243; Держприкордонслужбу – 82.

– У зв’язку із запровадженням в державі карантину з протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 нам не вдалося провести розширену нараду щодо проведення призову в уже традиційному форматі із залученням всіх голів районних та міських призовних комісій, органів місцевого самоврядування, військових комісарів, на якій підвести підсумки та визначити завдання на подальшу роботу. Тому проводимо захід у такому форматі, і зазначені брифінги будуть проведені у всіх районах та містах обласного значення. Забезпечення виконання законодавства у сфері оборони в області є надзвичайно важливими. Одним із елементів, який гарантуватиме виконання поставлених перед армією завдань, є її кількісне і якісне укомплектування особовим складом. На сьогоднішній день призов на строкову військову службу є завданням державного рівня. Налагоджена тісна співпраця між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, військовими комісаріатами, Національної поліції, закладами охорони здоров’я дає нашій області змогу вже багато років поспіль виконувати поставлені Президентом України та Кабінетом Міністрів планові завдання щодо призову громадян на строкову військову службу. Питання про невиконання плану поставки у війська призовників не може навіть обговорюватися, адже недоукомплектування військових частин і підрозділів військовослужбовцями може суттєво вплинути на рівень виконання бойових завдань, - зазначила Зінаїда Бойко.

У поточному році із обласного бюджету Запорізькому обласному комісаріату надана субвенція за обласною цільовою програмою «Призовна дільниця» на суму 250 тис. грн.

–         Призов на строкову військову службу навесні цього року відбувається в умовах запровадженого карантину з протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Для забезпечення протиепідемічного режиму та недопущення розповсюдження інфекції під час проведення медичного огляду призовників в умовах карантину за сприянням облдержадміністрації Запорізькому обласному військовому комісаріату виділено захисні маски, окуляри, медичний захисний одяг. Також забезпечено проведення експрес-тестування на наявність коронавірусу під час медичного обстеження призовників, - повідомив Андрій Якунін.

Призов на строкову військову службу триватиме протягом травня – липня.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області