Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зовнішнє незалежне оцінювання знань запорізьких учнів проходить чітко та без порушень

19 травня 2009 - 15:06

Посадовець поінформував журналістів про деякі підсумки сесій тестування, що вже відбулися згідно календарного плану – з історії України, біології, фізики, географії. Попередні дані свідчать, що явка учнів на ці сесії склала від 85,7% до 93,3% від кількості зареєстрованих, що перевищує середній показник по Україні.

На думку керівника регіону, це свідчить як про чітку організацію роботи пунктів тестування, так і про відповідальне ставлення самих випускників до власного майбутнього.

– Наразі не зареєстровано жодних порушень або апеляційних заяв щодо умов проведення незалежного тестування, і це є найкращою оцінкою відповідної організаційної роботи місцевих органів влади, – зазначив Олександр Старух.

Очільник області також повідомив, що сьогодні проходить сесія з української мови та літератури. Для всіх майбутніх абітурієнтів цей тест є обов’язковим, а отже – й найбільш масовим. Для його проведення в області задіяно 62 пункти тестування для 17880 учасників, що зареєструвались.

Серед інших актуальних питань життя регіону, якими опікується  обласна виконавча влада, – стан автомобільного шляху через греблю ДніпроГЕСу. На думку фахівців, ця споруда знаходиться в аварійному стані та потребує термінового ремонту. Щоправда, такого фінансового навантаження не витримає ані міський, ані обласний бюджет.

Коментуючи ситуацію, що склалася, Олександр Старух наголосив, що обласна виконавча влада поділяє занепокоєність керівництва міста Запоріжжя та готова надати всіляку необхідну підтримку у межах власних повноважень.

На думку посадовця, на тлі цієї проблеми ще гостріше постає питання спорудження мостів через Дніпро – адже для капітальної реконструкції греблі автомагістраль ДніпроГЕСу слід перекрити. До того ж, консервація будівництва коштуватиме чи не дорожче, ніж його завершення.

 – Сьогодні та завтра ці проблеми обговорюватимуть у Мінрегіонбуді представники обласної і міської влади з урядовцями та народними депутатами від нашої області, – повідомив Олександр Старух. Сподіваємося, що наші земляки у парламенті доведуть свою любов до Запоріжжя конкретними справами.

Голова облдержадміністрації також поінформував представників ЗМІ про деякі плани роботи ОДА на поточний тиждень. Зокрема, у четвер має відбутися пуск газу у селі Барвинівка Новомиколаївського району. Знаковою подією для запорізьких православних віруючих має стати і приїзд до Запоріжжя Блаженнішого митрополита Володимира.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області