Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розрахунки населення за спожиті послуги ЖКГ покращились

18 червня 2020 - 14:45

foto

Стан розрахунків населення за житлово-комунальні послуги розглянули учасники обласної селекторної онлайн-наради, що відбулась під головуванням директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталія Литвиненка.

Так, рівень розрахунків населення відповідно до статистичних даних за усі види житлово-комунальних послуг станом на початок травня становить 95,8%. Це на 4,6% більше у порівнянні з квітнем. Борг населення становив 3,635 млрд грн, що на 111 млн грн менше у порівнянні з квітнем.

За послугу з постачання теплової енергії та гарячої води населення розрахувалося на 95,9%. Це на 10,3% більше у порівнянні з квітнем. Борг населення на кінець квітня становив 1,361 млрд грн, що на 116 млн грн менше, ніж у квітні.

Що стосується рівня розрахунків населення області за послугу з централізованого водопостачання та водовідведення: станом на початок травня рівень розрахунків становить 82%. Борг населення становив 322,7 млн грн.

За послугу з управління багатоквартирним будинком рівень розрахунків становить 85,1%. Борг населення складає 359,6 млн грн. Рівень розрахунків населення за послугу з поводження з побутовими відходами становить 86,5%. Борг населення становив 56,7 млн грн.

– Зазначена заборгованість не дає можливості підприємствам області на належному рівні здійснювати підготовку до опалювального сезону та надавати житлово-комунальні послуги якісно та безперервно. З огляду на вищенаведене прошу керівників територій через місцеві ЗМІ проводити роз’яснювальну роботу з населенням щодо необхідності своєчасної оплати за спожиті житлово-комунальні послуги. Це питання гостро стоїть саме під час карантину. Також підприємствам необхідно продовжувати роботу по укладанню з боржниками договорів на реструктуризацію боргу, проводити роз’яснювальну та позовну роботу щодо стягнення заборгованості у судовому порядку, – наголосив Віталій Литвиненко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області