Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від програм розвитку курортів - до громадських угрупувань правопорядку

20 травня 2009 - 10:40

Розпорядження голови облдержадміністрації Олександра Старуха щодо підготовки й проведення туристично-курортного та оздоровчого сезону 2009 року передбачає розгорнутий комплекс заходів.

Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування до листопада цього року мають завершити розробку проектів програм розвитку інфраструктури інженерного благоустрою курортів, рекреаційних зон зі встановленням конкретних термінів виконання заходів і затвердити їх в установленому порядку.

Керівник регіону вимагає від органів влади на місцях вжити відповідні заходи щодо забезпечення оздоровчих зон населених пунктів, закладів відпочинку питною водою в достатньому об'ємі та відповідної якості, своєчасного вивозу твердих і рідких побутових відходів. Окремим рядком мова йде про організацію водопостачання у місцях відпочинку в Кирилівці.

Контроль за виконанням цього завдання покладається на санітарно-епідеміологічні служби. Останні мають також контролювати утримання у відповідному санітарному стані прилеглих територій закладів відпочинку, об'єктів громадського харчування, навколо ринків, парків, скверів і забезпечити проведення дератизаційних та дезінсекційних робіт, спрямованих на боротьбу з носіями трансмісійних захворювань в оздоровчих зонах.

Відпочиваючі не повинні мати проблем з пошуком місць для харчування (але не стихійних), доступними мають бути для них і медичні послуги у разі виникнення такої необхідності.

Голова облдержадміністрації рекомендує місцевим органам влади організувати розміщення на території оздоровчих закладів та баз відпочинку інформаційних стендів із зазначенням телефонних номерів чергових частин міськрайвідділів внутрішніх справ, громадських пунктів охорони порядку та закріплених дільничних інспекторів міліції, рятувальних служб і медичних закладів, а також залучити до забезпечення правопорядку в зонах відпочинку та оздоровлення членів громадських формувань.

У розпорядженні йде мова і про вжиття заходів щодо приведення у належний стан автомобільних шляхів, які прилягають до найбільш популярних курортних територій, туристичних центрів та об'єктів культурної спадщини.

Контроль за виконанням цього розпорядження покладено на заступника голови облдержадміністрації Миколу Фролова.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області