Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У ЦНАПах Більмацького та Розівського районів отримати пакет адміністративних послуг можна за один візит

19 червня 2020 - 12:58

Перебуваючи з робочим візитом у Більмацькому та Розівському районах, голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін ознайомився з роботою важливих соціальних об’єктів.

Так, у с. Комиш-Зоря селищний голова Ігор Гнатуша розповів про роботу місцевого ЦНАПу. Зокрема, ознайомив з порядком надання громадянам житлових субсидій та соціальної допомоги за допомогою інтегрованої інформаційної системи «Соціальна громада». 

Він розповів, Управління соціального захисту населення Більмацької РДА уклало договір з Комиш-Зорянським ЦНАПом. Приміром, для подання документів на отримання житлової субсидії або державної соціальної допомоги громадянин особисто звертається до своєї сільської ради чи спеціаліста ЦНАПу та надає повний пакет документів. Той сканує документи та заносить до інтегрованої інформаційної системи «Соціальна громада» і відправляє сформований пакет документів в електронному вигляді на розгляд до Управління соціального захисту населення Більмацької райдержадміністрації. 

Загалом же у закладі можна отримати 144 послуги.

Також Віталій Боговін відвідав ЦНАП у в смт Розівка.

До переліку послуг, які надаються через ЦНАП, включено 106 адміністративних послуг. Кожного дня  ЦНАП відвідують в середньому десять осіб (у часи до карантину). Найбільшим попитом серед населення користуються послуги у сфері  земельних питань,  реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання, видача довідок щодо реєстрації місця проживання. Для комфортного відвідування ЦНАПу у відділі запроваджено оплату послуг  за допомогою платіжної системи «Приват24». Для маломобільних верств населення  та віддалених  населених пунктів можливе обслуговування за допомогою мобільного кейсу за попереднім записом. На даний час ведеться запровадження комплексної послуги «є-Малятко», яка передбачає надання за одне відвідування при народженні дитини  близько 10 адміністративних послуг. Також є уповноважені особи, які надають послуги у селах. Німецька організація GIZ надала обладнання «Мобільний ЦПАП». 

На останок робочої поїздки Віталій Боговін поспілкувався з місцевими сільгоспвиробниками щодо майбутнього збору врожаю та ознайомився з роботою  сільськогосподарського підприємства ТОВ «Прогрес».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна