Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перспектива відродження «неперспективного» села

21 травня 2009 - 11:43

Презентація  проекту «Історико-туристичний комплекс «Етносело» у Вільнянському районі», що відповідає одному з пріоритетів Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року, а саме, "Запорізький край – історико-культурний та курортно-туристичний центр національного та міжнародного значення", відбулася в облдержадміністрації за участю заступника голови ОДА Олександра Сіна та заступника голови облради Анатолія Світлицького

- Від впровадження цього проекту матимемо подвійний зиск. По-перше, економічний, бо «вдихнемо живий струмок» в  одне з «неперспективних» до цього село -  створимо там робочі місця у сфері «зеленого» туризму. По-друге, покажемо політикам, що можна все ж таки без суперечок поєднати на одній території різні етноси і культури, - зазначив О. Сін, відкриваючи захід.

Думку посадовця підтверджують і автори проекту – громадська організація «Дивосвіт». Основною метою даного проекту вони вбачають розробку системи виховання етнічної толерантності у Запорізькому регіоні через створення дієвого майданчика для демонстрації усього етнічного розмаїття  краю.

Проект реалізується у селі Червонокозацьке Антонівської сільської ради Вільнянського району, де буде справжнє етносело з постійними жителями. Кожна з осель відображатиме національно-культурні особливості життя певного етносу. До сільської громади увійдуть нинішні жителі села, спеціалісти, котрі для приїжджих проводитимуть етнічні майстер-класи із землеробства, косіння, в’язання снопів, гончарної справи, вишивки, кулінарії, ткацтва і плетіння. Передбачається, що  проект приверне  увагу туристів  як українських, так і закордонних.

Члени «Дивосвіту» не просто розмірковують, як все має бути, а свої ідеї випробовують на практиці. Наступної суботи, приміром, організовують поїздку до Червонокозацького для участі у другому вже майстер – класі. Цього разу за допомогою сільчан навчатимуть давньому умінню наших пращурів – косити і збирати соковиті травневі трави. За ним пройде майстер – клас місцевих майстринь з національної української вишивки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій