Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Боговін ознайомився з ремонтом Бердянського колектора та поспілкувався з власниками баз відпочинку

24 червня 2020 - 16:35

Сьогодні у Бердянську відбулась виїзна нарада з питань підготовки та проведення туристично-курортного сезону в районі. Захід відбувся під керівництвом голови Запорізької ОДА Віталія Боговіна. Участь у нараді взяли керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керівники обласних та місцевих правоохоронних органів, контролюючих служб, керівники баз відпочинку.

Учасники обговорили підготовку та проведення курортного сезону в умовах протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. 

Секретар Бердянської міської ради Олексій Холод розповів, у Бердянську є близько 100 закладів відпочинку та оздоровлення. Найбільшою проблемою для закладів залишаються обмежувальні заходи, пов’язані з коронавірусом. Окремо звернулися з проханням  допомоги керівники дитячих закладів оздоровлення. 

– У цьому році маємо спрацювати на відмінно. По-перше, є обмеження, які запроваджено по всій країні, і це робиться для нашої безпеки. По-друге, всі дозволи на роботу закладів мають надаватися відкрито. Давайте працювати прозоро в законному полі. Я сподіваюсь на порозуміння і, в той же час, закликаю працювати чесно, – звернувся до присутніх Віталій Боговін. 

Також очільник регіону ознайомився з ходом робіт на самопливному каналізаційному колекторі та напірному трубопроводі у м. Бердянську. 

Нагадаємо, в січні-лютому 2019 року сталося кілька аварій на головному самопливному міському каналізаційному колекторі. Внаслідок цих подій була порушена робота всієї каналізаційної системи м. Бердянськ. На ліквідацію аварійної ситуації в 2019 році спрямовані кошти з Бердянського міського бюджету у сумі 1,8 млн грн та з резервного фонду обласного бюджету – 1 млн грн.  

Наразі прокладено 418 п.м. трубопроводу D 850 мм та збудовано 10 колодязів.

Віталій Боговін зазначив, що будуть проконтрольовані усі кошти, які не тільки будуть витрачені, а які вже освоєно. Голова ОДА підкреслив, що колектор - дуже важливий соціальний об’єкт, а його ремонтують так довго, що виникає багато супутніх запитань. 

На останок робочої поїздки Віталій Боговін зустрівся зі студентами Бердянського педагогічного державного університету. Очільник регіону розповів студентам про масштабне будівництво доріг в країні та області, зокрема дороги Н-30 Василівка – Бердянськ. Соціально важливою є програма Президента України «Велике будівництво». В рамках програми будуються дитячі садки, школи, стадіони, серед них і бердянський стадіон. 

– Після зустрічі з Президентом можу сказати, до нашої області прикута велика увага. Ми обговорювали місто Бердянськ неодноразово. Президент розглядає можливість відвідати ваше місто. Мова йшла і про морський порт, туристичний потенціал міста, іноземні інвестиції в область. Особливо гостро  в області стоїть питання з питною водою. Ми все це розуміємо. Зараз я хочу сконцентрувати увагу на тому, що усю роботу потрібно робити прозоро, – зазначив Віталій Боговін. 

Очільник області, підсумовуючи, зазначив, що ініціатива має бути від таких молодих та активних людей. «Ви в силах все змінити!».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?