Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Коли в нас перестануть красти, тоді почнеться нормальне життя. У ваших силах це змінити» – Віталій Боговін на зустрічі зі студентами

25 червня 2020 - 15:30

Вчора голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін зустрівся зі студентами Бердянського державного педагогічного університету. Зустріч відбулась у форматі запитання-відповіді.

Студенти побоялися поставити першими запитання, тому ректор університету Ігор Богданов взяв ініціативу в свої руки та поцікавився, чи можлива реконструкція однієї з будівель, що належить університетові. Ректор зазначив, вже є проєкт, вся документація, дозвіл ДАБІ тощо.

На думку голови Запорізької області, у Бердянська є всі шанси, щоб залучити інвестиції, аби поліпшити життя місцевих жителів, студентів та стати найкращим курортом на Азовському узбережжі.

Також Віталій Боговін поділився сподіваннями, що найближчим часом Бердянськ відвідає Президент України: «Я його за руку приведу до вас. Нехай він подивиться на цю красу!» Гість запевнив, що увага Володимира Зеленського і його команди прикута не тільки до Бердянська, а й взагалі до всієї Запорізької області – підвищити рівень життя людей, покращити екологічний та економічний стан області. Починаючи від бренду області, закінчуючи дорогами, амбулаторіями, стадіонами тощо.

Очільник регіону поцікавився у студентів, коли у Бердянську відбудеться знаменитий молодіжний форум. Він чекає на запрошення.

Завідувач кафедри комп’ютерних технологій університету спитав: «Чи розглядається можливість запровадити проєкт «Безпечне місто» у Бердянську?».

Зазначимо, «Безпечне місто» – це комплекс інформаційно-аналітичних систем, що працюють автоматизовано та здійснюють контроль за різними сферами. Приміром, камери відеоспостереження, габаритно-ваговий контроль, контроль контрабандної продукції, електронна реєстратура у лікарні, онлайн-карта будівництва доріг, відкритий бюджет тощо.

– Усього у «Безпечне місто» входить 12 систем. Поки усі вони запроваджені та працюють окремо. Онлайн-карта будівництва є в Укравтодорі, проєкт прозорого бюджету є в облдержадміністрації. На жаль, місцева влада не зацікавлена, щоб усе було прозоро та відкрито. Те, про що вже рік говорив Президент та впроваджує міністр цифрової трансформації Михайло Федоров – це все є, воно розроблено. Залишилось тільки по кожного місту його впровадити, – наголосив Віталій Боговін.

Кафедра готова надавати технічну підтримку задля впровадження новітніх технологій.

Завідувачка кафедри екології поцікавилась, чи робиться якась робота з утилізації сміття.

– По-перше, ми відновимо Департамент екології облдержадміністрації. Адже хтось вирішив, що екологія і агропромисловий комплекс – це одне і те саме. По-друге, ваша бердянська свалка – це, перш за все, ваша місцева проблема. Якщо міська рада захоче, то зможе легко побудувати тут переробний завод. Через день після мого призначення приїхали австрійці і запропонували побудувати сміттєпереробний завод. Тобто, пропозиції є. Але я знаю, як працюють на тих свалках, як збирають гроші, як сортують метал та скло – те, що їм потрібно. Хто вам має поставити баки для сортування сміття? Хто, як не ви! У мене є маленькі діти і вони знають, що пластик треба сюди кидати, папір – сюди. Хто їх цьому навчив? Мама їх привчила. Тобто, з дитинства потрібно привчати дітей, – зазначив Віталій Боговін.

Бердянських студентів та викладачів цікавили інвестиції у область, адже за грантові кошти можна добре розбудовувати території.

– Гроші в світі є. Тільки багато інвесторів бояться вкладати їх сюди, бо почнеться «деребан». Наші місцеві «бізнесмени» недалекоглядні. От компанія з Данії вкладає 35 мільйонів євро в будівництво каналізації у Кирилівці, ще під дуже низький процент. Бо вони розуміють, що після будівництва вони будуть працювати тут, а люди будуть платити за воду. Як і має бути. Коли в нас перестануть красти, тоді почнеться нормальне життя. Я за легальний «білий» бізнес, – підсумував голова ОДА.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств