Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для запорізьких родин відновлено навчання кандидатів у прийомні батьки

2 липня 2020 - 13:05

Регіональними тренерами Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді після послаблення противоепідемічних заходів відновлено навчання кандидатів в прийомні батьки, опікуни, піклувальники для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Фахівці із соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та об’єднаних територіальних громад Запорізької області проводять попередню роботу щодо пошуку кандидатів в прийомні батьки, опікуни, піклувальники, роз’яснення нормативно-правових документів про сімейні форми  виховання, вивчають мотивацію кандидатів та їх соціальне  оточення. 

За результатами попередньої роботи кандидати  направляються на навчання до Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для формування усвідомленого вибору  щодо взяття дітей в сім’ю та підготовки їх до батьківства.

Триденні тренінгові заняття дозволять учасникам приміряти на себе нову соціальну роль, отримати знання щодо сімейних форм виховання, психологічних особливостей дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх прав та законних інтересів. Участь у такому навчанні допоможе оволодіти уміннями та практичними навичками щодо забезпечення безпечних умов адаптації дитини до нового соціального середовища, визначення специфічних потреб дитини, налагодити взаємодію із соціальним працівником у ході соціального супроводу.

В умовах карантину навчання проводиться малими групами. Учасниками навчання стали 8 кандидатів з м. Запоріжжя, м. Енергодар, Більмацького, Веселівського, Кам’янсько-Дніпровського та Токмацького районів.  Захід  проводиться  з дотриманням санітарно-епідемічних правил безпеки (засоби індивідуального захисту, дистанція 1,5 м.).

За результатами  таких навчань регіональні тренери Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді готують висновок щодо наявності у кандидатів потенціалу для виховання такої категорії дітей.

На сьогодні у Запорізькій області функціонує 187 прийомних сімей, в яких виховується 388 дітей та 50 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 337 дітей. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку