Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області створюється робоча група по збереженню автодоріг

3 липня 2020 - 11:47

Зранку голова облдержадміністрації Віталій Боговін провів чергову нараду з питання забезпечення збереження автомобільних доріг у Запорізькій області. На цей раз очільник регіону заслухав звіт про проведену роботу усіх підрозділів у даному напрямку.

У нараді взяли участь перший заступник голови ОДА Іван Федоров, заступник голови ОДА (стажування) Віталій Тишечко, керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко, керівники Патрульної поліції, Служби безпеки України у Запорізькій області, обласної прокуратури, контролюючих органів, дорожники.

На території області активно проводиться ремонт доріг в рамках проєкту Президента України «Велике будівництво». І наша задача їх зберегти. Зараз дуже спекотна погода, у курортний напрямок збільшився пасажиропотік, окрім цього, дуже давня, відома усім проблема з перевищенням габаритно-вагової норми. На минулій нараді було зазначено про проблеми: непрацюючі три з п’яти вагових комплекси, не вистачає працівників Укртрансбезпеки, невідповідальні перевізники. Сьогодні хочу почути від кожного, яка робота виконалась за цей час, наголосив Віталій Боговін.

Виконуюча обов’язки директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Ольга Лисечко повідомила, що до ГУ НП направлено звернення щодо перевірки діяльності гранітних кар’єрів. Від облдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування зібрали інформацію про наявність відповідних ваг, які могли б використовуватись для габаритно-вагового контролю. Зокрема, є 44 ваг, по 26 вже є згода на використання від власників.

З дорожниками відпрацювали питання влаштування тимчасових арочних конструкцій на дорогах з метою обмеження руху великовагового транспорту. Втім, на сьогодні влаштувати конструкції неможливо через відсутність нормативно-правових актів. З ДП «Місцеві дороги Запорізької області» опрацювали пропозиції щодо місць влаштування системи зважування WIM. Триває робота з територіями щодо облаштування додаткових майданчиків для габаритно-вагового контролю. Департаментом вже підготовлено проєкт Розпорядження «Про створення обласної робочої групи з питань збереження автодоріг від передчасного руйнування вантажним транспортом». Також готуємо проєкт Розпорядження «Про створення обласної комісії з моніторингу господарської діяльності, пов’язаної з видобуванням корисних копалин у Запорізькій області» та план моніторингу кар’єрів області, – повідомила Ольга Лисечко.

Учасники наради обговорили проблемні питання, що виникають при роботі правоохоронних органів. Розглянули можливість залучення до роботи інші контролюючі органи.

Ми для того і збираємось таким великим колом людей, щоб навести лад на наших дорогах. Ми всі дуже раді, що нарешті в області будують дороги і так багато. Але, якщо ми і надалі будемо закривати очі на перевізників, які грузяться вдвічі більше норми, то дороги в нас довго не протримаються. Ми відкриті до діалогу та будемо допомагати як можемо. Наші дорожники прохають допомогти матеріально на ремонт комплексів. Будемо опрацьовувати питання. Але вибачте, купувати вам відеокамери за дві тисячі гривень. Такі кошти ви можете знайти. Це ваша зона відповідальності, – зазначив Віталій Боговін.

На останок наради Віталій Боговін наголосив, що зараз триває масштабний ремонт доріг М-18 та Н-30. Потрібно нашим людям доносити інформацію про об’їзд, приміром, через Оріхів по трасі Запоріжжя – Маріуполь. Це забезпечить гарний настрій відпочиваючим та послабить навантаження на дороги.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області