Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Менш ніж за два тижні виявлено 63 порушення вагових параметрів

10 липня 2020 - 08:50

Відбулась чергова нарада з питання забезпечення збереження автомобільних доріг у Запорізькій області. Її провів перший заступник голови ОДА Іван Федоров. Посадовець заслухав звіти про проведену роботу всіх підрозділів у даному напрямку.

У нараді взяли участь заступник голови ОДА (стажування) Віталій Тишечко, керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко, керівники Патрульної поліції, Служби безпеки України у Запорізькій області, обласної прокуратури, контролюючих органів, дорожники.

Віталій Тишечко повідомив, з 27 червня і до 8 липня Укртрансбезпека провела в двох пунктах 431 зважування. Пункти розташовані на дорозі Н-08 в’їзд до Запоріжжя та на дорозі Н-30 в’їзд до Бердянська.

– Було виявлено 63 випадки перевищення вагових параметрів. Так, серед головних порушників: ТОВ «СПМК-17», які здійснили 16 порушень, та ТОВ «ФінБізнесГруп» – 10 порушень. Зазначу, на дорогах з перевищенням габаритно-вагових норм вже їздять машини з сільськогосподарською продукцією. Виявлено 26 випадків порушень. Загалом по області працює два пункти габаритно-вагового контролю. Ми направили лист Укртрансбезпеці щодо прискорення ремонту ваг. Також наголосили на необхідності організації цілодобової роботи пунктів габаритно-вагового контролю. Вивчається питання щодо залучення ваг окремих суб’єктів господарювання. Разом зі Службою автомобільних доріг в області складено карту автошляхів з нанесенням локацій вантажовідправників, майданчиків для здійснення габаритно-вагового контролю, – наголосив Віталій Тишечко.

Також посадовець зазначив, що розпорядженням голови облдержадміністрації створена робоча група з питань збереження автодоріг від передчасного руйнування вантажним транспортом. Основними завданнями робочої групи є: моніторинг обстеження вантажовідправників щодо дотримання габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів; обстеження місць розташування майданчиків в області для здійснення вагового контролю. Так, вже відбулось перше засідання робочої групи та складено графік обстеження кар’єрів та розпочато обстеження.

Іван Федоров наголосив, що стратегічно важливим є розміщення комплексів у Василівці. При чому, на всіх напрямках дорожнього руху.

За підсумками наради всі учасники отримали протокольні доручення. Робота в цьому напрямку триває.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії