Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робоча група по збереженню доріг напрацьовує алгоритм роботи з кар’єрами

13 липня 2020 - 16:55

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації (стажування) Віталія Тишечка відбулась чергова нарада з питань збереження автомобільних доріг в області. Посадовець наголосив, що на нараді зібрані усі відповідні структури та члени робочої групи.

Як зазначив представник Укртрансбезпеки Михайло Скороходов, з 27 червня і до 13 липня Укртрансбезпека провела 686 зважувань, лише за останній тиждень 378 зважувань. Було виявлено понад 70 перегрузів. Пункти були розташовані на дорозі Н-08 в’їзд до Запоріжжя та на дорозі Н-30 в’їзд до Бердянська. Втім, з 12 липня працюють лише одні ваги біля Бердянська.

– Сьогодні нам потрібно відпрацювати алгоритм дій при роботі з кар’єрами. На території області є 13 кар’єрів. Часто перевізники, саме виїжджаючи з кар’єрів, порушують габаритно-вагові норми. Наша мета зараз повернути ці підприємства до законного поля, а не тиснути на бізнес. Президент дав нам чітке завдання щодо збереження доріг, адже з державного бюджету виділяються великі кошти на відбудову цих доріг по областях. І ми самі бачимо якими темпами відбудовуються дороги, тож нам потрібно в законному полі привернути увагу вантажовідправників до нагальної проблеми, – зазначив Віталій Тишечко.

Заступник директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Ірина Пирожанська зазначила, що вже складено графік та форму акту моніторингового обстеження вантажовідправників щодо дотримання габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів.

Робота у даному напрямку триває постійно та знаходиться на контролі голови облдержадміністрації Віталія Боговіна.

Нагадаємо, у Запорізькій області буде встановлено два комплекси зважування транспорту в русі. Вже оголошено тендерні процедури. Місцезнаходження можна подивитися на мапі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий