Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тривають роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Мелітополі

3 червня 2009 - 12:48

Обласна та міська влада продовжують роботу з ліквідації наслідків вибуху у приміщенні філії ВАТ «Державний Ощадбанк» м. Мелітополь, що стався 2 червня.

За оперативною інформацією до лікувальних закладів Мелітополя звернулося 25 постраждалих з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості. Загиблих немає.

Вже за годину після трагедії голова обласної державної адміністрації Олександр Старух підписав розпорядження про створення регіонального штабу для ліквідації наслідків вибуху. Перші два засідання штабу відбулися того ж дня у Мелітополі.

Участь у засіданнях штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації взяли голова ОДА Олександр Старух та його заступник Микола Фролов, який очолює штаб на регіональному рівні.

Керівники області також побували безпосередньо на місці подій, відвідали лікувальні заклади, в яких перебувають постраждалі від вибуху, та пересвідчилися, що необхідна медична та інша допомога надається їм у повному обсязі.

Про перші результати роботи обласної та міської влади з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Олександр Старух поінформував журналістів на прес-конференції у Мелітополі. Закликавши репортерів не робити дочасних висновків та спекуляцій щодо причин вибуху, він запевнив громадськість, що ситуація знаходиться під контролем представників влади та правоохоронних органів.

Того ж дня питання ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Мелітополі було розглянуто на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови ОДА Олександра Сіна.

Для надання допомоги постраждалим з обласного бюджету виділено 50 тис. грн., ще 30 тис. грн. спрямовано до лікувальних установ Мелітополя на придбання необхідних медикаментів. З бюджету міста Мелітополь також виділено 30 тис. грн. для надання допомоги постраждалим.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни