Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Боговін у Василівському районі ознайомився з проєктами «Великого будівництва»

23 липня 2020 - 16:00

У Василівському районі голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін ознайомився з реконструкцією ще одного об’єкта програми «Велике будівництво». Це реконструкція футбольного поля фізкультурно-оздоровчого клубу «Таврія».

На об’єкті буде замінено покриття футбольного поля та бігових доріжок із штучним покриттям, розміткою, воротами; влаштовано металеві огорожі футбольного поля з західної сторони; влаштовано дренажну систему футбольного поля; тенісний корт зі східної сторони; відбудеться реконструкція існуючих трибун; влаштування зовнішнього освітлення трибун. Роботи виконує ТОВ «ІР-ЛЕНД».

Також у Василівці триває реконструкція споруд для збирання, очищення та використання вод поверхневого стоку. Для міста ця проблема дуже актуальна.

За рахунок коштів обласного  фонду навколишнього природного середовища вздовж проїжджої частини вулиці  Каховської здійснюється встановлення водоскидних лотків для направлення зливових стоків. Для запобігання потраплянню на ділянки реконструкції з провулків зі щебеневим покриттям піску, глини та каміння передбачено встановлення поперечних лотків, піскоуловлювачів і дренажних колодязів. Аналогічні проєкти  були реалізовані по вулиці Соборній та вулиці Миру в місті Василівка. При стабільному фінансуванні закінчити роботи планується вже у серпні. 

У місті Дніпрорудне очільник регіону ознайомився з реалізацією проєктів «Велике будівництво». Серед них - капітальний ремонт та термомодернізація головного корпусу Дніпрорудненської гімназії «Софія».

Директор освітнього закладу Валентина Пилипенко повідомила, що гімназія - найбільша у всьому районі. Тут навчається майже 900 дітей. Ремонтні роботи у закладі тривають вже два роки. 

Вартість проєкту складає 6, 9 млн грн, з них  за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку – 6,2 млн грн, за рахунок коштів місцевого бюджету 693,115 тис. грн.

У 2019 році були виконані роботи по заміні покриття даху, утеплення даху, утеплення фасадів; вогнезахист дерев'яних конструкцій покрівлі і модернізація вузла теплопостачання. Залишаються роботи з оздоблення стін та установка віконних відливів. Закінчити ремонт планують у вересні 2020 року.

Наостанок візиту посадовець відвідав Запорізький залізорудний комбінат. Це найбільше промислове підприємство району та гірничо-металургійної галузі України. Запорізький залізорудний комбінат побудований на базі Південно-Білозерського і Переверзевського родовищ залізних руд, відкритих Західно-Українською геологічною експедицією в 1948 році. На сьогодні Комбінат – лідер з використання високопродуктивного самохідного обладнання як на основних, так і на допоміжних трудомістких технологічних процесах. На підприємстві працює майже 5 тисяч робітників. 

– Усі райони нашої області унікальні. Сьогодні відвідав Василівський район, подивився, як триває реконструкція міського стадіону. У цьому ж районі знаходиться великий залізорудний комбінат, що дає роботу для майже пяти тисяч місцевих жителів. У Дніпрорудному поспілкувався з директором гімназії «Софія», яка всім серцем вболіває за розвиток закладу. Район демонструє нам гарний приклад взаємодії місцевих жителів і влади, – підсумував Віталій Боговін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць