Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Бердянську посилено заходи габаритно-вагового контролю

24 липня 2020 - 15:05

Під час робочої поїздки заступник голови облдержадміністрації Віталій Тишечко (стажування)  у м. Бердянськ провів нараду щодо забезпечення здійснення посилених заходів габаритно-вагового контролю на території Запорізької області.

У регіоні  активно проводиться ремонт та будівництво доріг в рамках проєкту Президента України «Велике будівництво». З державного бюджету в 2020 році Запорізькій області виділено: 4 079 млн грн – на дороги державного значення та 694 млн грн – на дороги місцевого значення та комунальної власності.

  • Головна задача місцевої влади – не лише розбудова, а й збереження автошляхів. На сьогодні обмежено рух на ділянках автомобільних доріг загального користування державного значення для транспортних засобів масою понад 24 тонни з 08.00 до 20.00 при температурі вище +28ºС. Обласною владою попереджено вантажоперевізників та вантажовідправників про наслідки та відповідальність за порушення габаритно-вагових норм та руйнування доріг, проте результати габаритно-вагового контролю свідчать про те, що суб’єкти господарювання нехтують вимогами законодавства та пускають великогабаритний транспорт на дороги. Великоваговий транспорт розбиває вже збудовані чи відремонтовані автошляхи, - зазначив Віталій Тишечко.

З початку липня поточного року інспекторами Укртрансбезпеки в Запорізькій області на двох пересувних пунктах габаритно-вагового контролю на в’їздах до Запоріжжя та Бердянська перевірено 1389 транспортних засобів, виявлено 95 випадків порушення вантажними перевізниками габаритно-вагових норм, з них 30 випадків порушень – це перевезення пшениці та ячменю в напрямку м. Бердянськ.


Окремо учасники наради обговорили порушення габаритно-вагових норм у м. Бердянську.

Зокрема, у напрямку міста Бердянськ динамічно нарощує перевалку вантажів Бердянський морський торговельний порт та здійснюється інтенсивний рух вантажного транспорту, який руйнує дорожнє покриття.

Проте з початку липня поточного року співробітниками Бердянської філії ДП «Адміністрації морських портів України» на в’їзді до Бердянського порту зафіксований лише 1 випадок порушення вагових параметрів - при отриманні вантажу приватним оператором.

У той же час, за результатами габаритно-вагового контролю на в’їзді до м. Бердянська встановлено, що у цей же період (липень 2020 року) на адресу приватних портових операторів відправлялися 17 транспортних засобів.

  • Ситуація свідчить про те, що до м. Бердянська вантажний транспорт заходить з порушеннями габаритно-вагових норм, розвантажується за межами порту, а на територію порту транспорт заходить без порушень. Кабінет Міністрів України доручив місцевій владі забезпечити з 22 червня по 30 вересня 2020 року здійснення посилених заходів габаритно-вагового контролю на території м. Бердянська. Облдержадміністрацією створено обласну робочу групу з питань збереження автомобільних доріг від передчасного руйнування вантажним транспортом, яка проводить моніторингове обстеження вантажовідправників щодо дотримання габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів. Обласна державна адміністрація вимагає від вантажоперевізників, вантажовідправників, вантажоодержувачів дотримуватися вимог чинного законодавства та не допускати перевантажень на дорогах області. Також обласна влада просить портових операторів всіх форм власності, власників складських приміщень в м. Бердянську контролювати вагу транспорту, який заходить на їх адресу, надавати доступ контролюючим органам до ваг. Давайте домовимося не допускати руйнування доріг Запорізької області та грати за єдиними правилами, - наголосив, підбиваючи підсумки наради, Віталій Тишечко.

За підсумками наради Управлінню Укртрансбезпеки у Запорізькій області, Головному управлінню Національної поліції в Запорізькій області доручено забезпечити посилений цілодобовий габаритно-ваговий контроль великовагового транспорту, що здійснює рух до м. Бердянськ.

Головному управлінню Національної поліції в Запорізькій області доручено забезпечити контроль за дотриманням водіями вантажних транспортних засобів правил дорожнього руху на в’їзді до м. Бердянська  з боку с. Нововасилівка, с. Старопетрівка.

Портовим операторам та зернотрейдерам доручено забезпечити дієвий контроль за  вагою транспорту, який заходить на підпорядковану територію та надавати доступ інспекторам Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області до ваг.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області