Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У районах області триває реалізація проєктів у рамках програми «Велике будівництво»

24 липня 2020 - 15:30

Під час робочої поїздки до Бердянського та Приморського районів заступник голови облдержадміністрації Віталій Тишечко (стажування) ознайомився з ходом реалізації програми Президента України «Велике Будівництво». Посадовець відвідав амбулаторію групової практики сімейної медицини у с. Коларівка Приморського району, ознайомився з будівництвом шкільного стадіону Азовської загальноосвітньої школи та  побував на інших соціально важливих об'єктах.

У селі Коларівка Приморського району триває будівництво амбулаторії групової практики. Тут надаватимуть населенню послуги з первинної медико-санітарної допомоги, у тому числі, невідкладної. Прийом здійснюватиметься і в амбулаторії, і вдома за викликом, або з метою профілактики.

Будівництво Коларівської амбулаторії групової практики почалося наприкінці  2018 року на умовах співфінансування, де участь районного бюджету становить близько 10%, решта - державне фінансування. Всього вартість об'єкту складає 9 млн 592 тис. грн. Віталій Тишечко наголосив на важливості дотримання строків введення об’єкта в експлуатацію  та якості будівельних робіт. Відкрити амбулаторію планується у жовтні цього року.

Далі Віталій Тишечко ознайомився з реконструкцією добудови до будівлі школи. Планується до кінця року запустити її в експлуатацію, що дозволить прийняти до школи більшу кількість учнів.

Також під час перебування у Приморському районі посадовець ознайомився з ходом реконструкції гуртожитку. Планується, що це буде сімейний гуртожиток для медичних працівників та внутрішньо переміщених осіб. Гуртожиток розрахований на 50 квартир. Поруч з гуртожитком знаходяться дитячий сад, школа. Ремонтні роботи на об'єкті тривають.

Крім цього Віталій Тишечко ознайомився з будівництвом шкільного стадіону Азовської загальноосвітньої школи. Азовська середня школа була побудована у 1971 році. Тоді при школі був великий стадіон. Проте у 1992 році розпочалося будівництво нового приміщення школи на місці стадіону. Тоді і школа, і село залишились без місця, де школярі та молодь змогли б займатися спортом. Учні займалися лише у приміщенні шкільного спортивного залу.

Відкриття нового сучасного стадіону заплановано на серпень цього року. Стадіон зможе вмістити більше тисячі осіб. Віталій Тишечко наголосив на строках проведення необхідних робіт та зазначив, що дуже важливо, щоб стадіон був відкритий до початку навчального року.

У м. Бердянськ  Віталій Тишечко ознайомився з ходом реконструкції каналізаційного колектора. У січні-лютому сталося кілька аварій на самопливному колекторі. Внаслідок цього з’явились порушення в роботі всієї каналізаційної системи м. Бердянськ. На ліквідацію аварійної ситуації у 2019 році спрямовані кошти бердянського міського бюджету у сумі 1,8 млн грн та з резервного фонду обласного бюджету 1 млн грн. У 2020 році передбачено кошти обласного бюджету 18,7 млн грн.

-          Програма «Велике будівництво» є пріоритетним завданням обласної влади на 2020 рік. Головна мета програми – сконцентрувати кошти на найнеобхідніших об’єктах інфраструктури. У Запорізькій області були визначені важливі  соціальні та інфраструктурні об’єкти, що будуть реконструйовані та відремонтовані в рамках програми «Велике будівництво».  Окреме питання – це розвиток інфраструктури селищ. Всі території мають право мати сучасні спортивні, соціальні та культурні об’єкти. На території триває велике будівництво, дуже важливо, щоб роботи проводились якісно та будівельники дотримувались строків виконання, щоб у нас не було довгобудів, - наголосив Віталій Тишечко.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн