Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Боговін: “Завданням держави є проведення комплексу заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації”

24 липня 2020 - 15:50

На нараді очільника області  ознайомили зі станом справ щодо організації та підготовки до ведення територіальної оборони області.

У заході взяли участь керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, військовий комісар Запорізького обласного військового комісаріату Геннадій Яременко та заступники військового комісара.

На зустрічі було обговорено питання стосовно проведення восени на території області позапланових навчальних зборів з військовозобов’язаними, які призначені до підрозділів окремої бригади територіальної оборони.

 - На сьогоднішній день на Сході нашої країни продовжується міжнародний збройний конфлікт. Завданням держави є проведення комплексу заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях шляхом проведення операції Об’єднаних сил. Одним із головних завдань є забезпечення гарантованого виконання вимог чинного законодавства України у сфері оборони та підготовка до визначених дій у разі ескалації обстановки, - наголосив Віталій Боговін.

Зазначене, також, повинно стати пріоритетним напрямком роботи як для райдержадміністрацій так і для органів місцевого самоврядування.

Виконання карантинних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та процес децентралізації, який триває в державі, і, зокрема, реформа субрегіонального рівня щодо утворення нових районів в межах одного регіону, ні в якому разі не може вплинути на рівень обороноздатності регіону, виконання завдань оборонної роботи та мобілізаційної підготовки.

Рішенням військового керівництва держави сплановано проведення позапланових навчальних зборів військовозобов’язаних у складі визначених підрозділів окремої бригади територіальної оборони восени поточного року.

Аналогічні навчальні збори раніше вже проводилися у грудні 2018 року (під час запровадження правового режиму воєнного стану) та в травні 2019 року на території Запорізької області. Слід зазначити, що спільними зусиллями місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, військових комісаріатів, підприємств, установ та організацій зазначені заходи було проведено на достатньо високому рівні, що дало змогу значно підвищити військовий вишкіл військовозобов’язаних, які призначені до підрозділів територіальної оборони та на яких покладається обов’язок щодо захисту нашого регіону та територій.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 


 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств