Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За всіма показниками Запорізька область відноситься до «зеленої зони» – головний санітарний лікар області Роман Терехов

28 липня 2020 - 13:30

Сьогодні у пресцентрі відбувся брифінг директора Обласного лабораторного центру МОЗ – головного санітарного лікаря області Романа Терехова. Головною темою брифінгу стало запровадження з 1 серпня Постанови Кабінету Міністрів України щодо поділу країни на зони залежно від епідемічної ситуації в регіоні.

– Ситуація із захворюваністю на COVID-19 у світі показує нам, що навіть ті країни, які вже запровадили послаблення, вимушені знову повертатись до посилених карантинних обмежень. На сьогодні в світі зареєстровано 16,6 млн випадків захворювання COVID-19, з них понад 10 млн осіб одужали. В Україні за останню добу зареєстровано 919 лабораторно підтверджених випадків захворювання. Таким чином, усього – 66 575 випадків COVID-19. Погіршення епідемічної ситуації пов'язане, насамперед, з не дотриманням загальноприйнятих правил карантину: масочного режиму, соціальної дистанції та гігієни рук, – повідомив Роман Терехов.

Головний санітарний лікар Запорізької області зазначив, за останню добу в області зареєстровано три нових випадки захворювання на COVID-19. Це пацієнти з Запоріжжя та Бердянська. За добу одужали чотири особи. Таким чином, на ранок 28 липня в області 753 лабораторно підтверджених випадків. Серед них 65 дітей та 118 медичних працівників. Найбільша кількість хворих виявлено в містах Запоріжжя (532), Бердянськ (73), Мелітополь (36), Енергодар (26) та у Запорізькому районі (23).

– На минулому тижні прийнято Постанову Кабінету Міністрів України від 22 липня №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів та території значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19». Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. В основі покладено чотири показники. У Запорізькій області: загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тисяч населення становить 4,2; зайнятість ліжок в лікарнях, призначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, становить 2,3%; середня кількість тестувань ПЛР та ІФА на 100 тисяч населення протягом останніх семи днів становить 42,2; коефіцієнт виявлення інфікованих складає 2,5%. За цими показниками Запорізька область стабільно відноситься до «зеленої зони», – наголосив Роман Терехов.

Відповідно до Постанови, на території регіону, на якій установлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки, забороняється:

  • проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території;

  • діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю залів понад 50% місць у кожному окремому кінозалі або залі. Організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням учасників стоячи;

  • перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою