Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найчастіше до Держпродспоживслужби звертаються мешканці області за захистом своїх прав

29 липня 2020 - 08:40

foto

За пів року до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області надійшло 600 звернень від громадян. Це на 24 % більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Найчастіше споживачі порушували у своїх зверненнях питання захисту своїх прав під час отримання послуг, придбанні техніки та інших промислових товарів. Таких звернень надійшло 334 або 55,6% від загальної кількості.

Значно більше у звітному періоді стали звертатися громадяни щодо санітарного та епідемічного благополуччя, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства. Упродовж І півріччя надійшло 105 звернень (17,5 %) на цю тему.

На третьому місці за актуальністю є звернення щодо безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. У 86 (14%) випадках споживачі зверталися щодо недотримання суб’єктами господарювання вимог обігу харчових продуктів, порушення власниками тварин вимог до їх утримання.

У порівнянні з попереднім роком майже втричі зросла кількість скарг стосовно формування та застосування цін на продукти харчування та ліки. Протягом першого півріччя з вказаного питання надійшло 50 таких звернень.

При розгляді звернень, які надійшли до Головного управління Держпродспоживслужби, є випадки відмов, що пов’язані з неправильним оформленням.

Нагадуємо, що основними вимогами при складанні звернень є надання:

  • відомостей щодо особи, яка подала звернення (прізвище, ім’я по батькові, поштова адреса для листування, за бажанням інші контактні дані – номер телефону, адреса електронної скриньки);

  • відомостей про порушення, що спричинило шкоду правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю фізичної особи (осіб), навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності);

  • відомостей щодо суб’єкта господарювання, який спричинив таку шкоду, а саме: найменування суб’єкта господарювання (юридичної особи) та/або його відокремленого підрозділу або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи – підприємця; фактична адреса, за якою виявлено порушення.

Свої звернення громадяни можуть надсилати на адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: 69002, Запорізька область, місто Запоріжжя, вулиця Гоголя, 105А; office@gudpss-zp.gov.ua. Можна залишити звернення на сайті за посиланням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл