Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Новобогданівській громаді будується асфальтобетонний завод

29 липня 2020 - 09:13

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін під час робочої поїздки до Мелітопольського району ознайомився з ходом будівництва асфальтобетонного заводу, розташованого на території Новобогданівської сільської ради.

Товариству з обмеженою відповідальністю «ЛендБудЮА» був наданий дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної  ділянки для  розміщення асфальтобетонного заводу, вимірювальної лабораторії, будівельної  техніки, обладнання та тимчасових будівель в селі Першостепанівка на території Новобогданівської сільської об’єднаної територіальної громади. 

Будівництво заводу було розпочато в червні 2020 року і буде закінчено наприкінці липня. Будівництво заводу дасть можливість провести реконструкцію автотраси Харків – Сімферополь на дільниці  Зелений Гай – Мелітополь.

Для Новобогданівської громади розташування на її території заводу дасть можливість  працевлаштувати до 30 мешканців громади. 

Після завершення земельних торгів  між громадою  та ТОВ «ЛендБудЮА» буде укладений договір оренди земельної ділянки  для будівництва заводу.  Сума орендної плати земельної ділянки складатиме до 500 000 грн на рік, які будуть надходити до сільського бюджету. 

Також з ТОВ «ЛендБудЮА» ведуться перемовини  щодо капітального ремонту доріг комунальної власності громади,  які будуть задіяні для доставки будівельних матеріалів до заводу.  Окрім цього, за допомогою ТОВ «ЛендБудЮА» проводиться будівництво під’їзних доріг до села Першостепанівка, газо-, водо-, електрозабезпечення сіл.

Роботи по будівництву асфальтобетонного заводу у Мелітопольському районі вже на фінішній прямій. 

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін наголосив, що при роботі заводу слід дотримуватись вагових обмежень транспорту, щоб не руйнувати вже існуючі дороги та автошляхи, які наразі ремонтуються.

Також Віталій Боговін ознайомився з ходом капітального ремонту автомобільної дороги державного значення М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта. Роботи на цій дорозі планується завершити до кінця 2020 року. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств