Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учбові заклади Якимівського району готові до нового навчального року

29 липня 2020 - 13:08

Під час робочої поїздки до Якимівського району голова облдержадміністрації Віталій Боговін ознайомився з ходом проведення ремонтних робіт у навчальних закладах. Також очільник регіону взяв участь у відкритті футбольного поля зі штучним покриттям у с. Велика Тернівка.

Право перерізати стрічку і відкрити футбольне поле зі штучним покриттям  було надано голові облдержадміністрації Віталію Боговіну та заступнику голови Якимівської райдержадміністрації Роману Селищеву.

Після урочистого відкриття на футбольне поле запросили ветеранів футболу сільської ради та юних футболістів.

– Сьогодні насправді неординарна подія у селі. Це відкриття сучасного футбольного поля, де будуть займатися спортом як діти, так і дорослі. Ми й надалі будемо будувати спортивні майданчики, реконструювати школи, дитячі садки, розвивати інфраструктуру територій. Ми докладаємо багато зусиль, щоб відновити інфраструктуру сіл. Село повинно жити!, – наголосив Віталій Боговін.

Під час робочої поїздки у с. Черноземне Якимівської селищної ради Віталій Боговін перевірив хід ремонту Черноземненської школи.

Школа побудована в 1974 році на 460 учнівських місць. Силами вчителів та батьків створено саморобний дитячий майданчик «Дитяча мрія» з власноруч виготовленими оригінальними гойдалками, місцями для відпочинку, казковими композиціями  та «зеленим класом» для навчання в теплий період року.

Зараз в школі працюють 17 вчителів, які навчають 100 учнів. Працює група тимчасового перебування підготовки дітей до школи та група подовженого дня.

В школі навчаються учні з чотирьох сіл: Шевченко, Петрівка, В’язівка, Чорноземне. Організовано підвезення дітей до закладу шкільним автобусом.

Також в школі створені умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами. Три роки в школі працює інклюзивний клас.

У 2017 році школа взяла участь у проєкті Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Як результат, у березні 2018 року гостинно відкрила двері школярам, їх батькам та педагогам нова сучасна медіатека.

У 2020 році закінчено будівництво їдальні на 30 місць та закуплено необхідне обладнання. 

Також Віталій Боговін ознайомився з ходом ремонту їдальні та харчоблоку Азовської школи. Азовська ЗОШ відкрита у 1970 році. Щороку виділяються кошти на капітальні та поточні ремонти, придбання основних засобів та матеріалів. Протягом 2019-2020 років було оновлено матеріально-технічну базу закладу на суму 400 тис.грн. Всі учні Кирилівської селищної ради харчуються безкоштовно за кошти  місцевого бюджету.

Найближчим часом планується  переобладнати котельню для опалення пелетами та оснастити заклад системою пожежної адресної сигналізації.

Також Віталій Боговін відвідав навчально-виховний комплекс «Золота рибка» Кирилівської селищної ради.

Як садок заклад відкрився у 1989 році, реорганізований в Кирилівську ЗОШ «Золота рибка» у 2002 році. Потужність закладу становить 140 осіб, наразі заклад відвідує 192 учні. Наповнюваність закладу понад 100%. У навчально-виховному комплексі проведено капітальний ремонт всіх приміщень за євростандартами.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?