Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна комісія продовжує вивчати проблемні питання на державному підприємстві «Кремнійполімер»

30 липня 2020 - 12:45

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації (стажування) Віталія Тишечка відбулось засідання міжвідомчої комісії зі сприяння вирішенню проблемних питань на ЗДП «Кремнійполімер».

– На минулому тижні відбулось виїзне засідання комісії на ЗДП «Кремнійполімер» за участі представників правоохоронних, контролюючих органів, екоінспекції, рятувальників тощо. Члени комісії оцінили умови зберігання на території підприємства небезпечних речовин, виявили проблемні питання. З метою оцінки умов зберігання на території підприємства небезпечних речовин, членами міжвідомчої комісії у супроводі працівника ЗДП «Кремнійполімер» було оглянуто місця зберігання на території підприємства небезпечних речовин, – наголосив Віталій Тишечко.

В ході засідання в.о. директора ЗДП «Кремнійполімер» Володимир Суліма поінформував про загальний стан підприємства та повідомив про основні показники господарської діяльності. За його словами, основна проблема підприємства полягає в тому, що відділом примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області відкрито виконавче провадження, в ході якого накладено арешт на все майно та рахунки підприємства.

Зокрема, Володимир Суліма повідомив, що наразі фактичне споживання підприємством електроенергії складає близько 25 000 кВт/год на місяць, однак, ПАТ «Запоріжжяобленерго» виставляє підприємству рахунки за споживання електроенергії в обсязі 600 000 кВт/год.

Для переробки наявного на підприємства хлору у гіпохлорит натрію необхідно придбати близько двох тонн їдкого натрію, що неможливо здійснити через арешти рахунків та майна підприємства. Наявний на підприємстві хлор (газоподібний) у кількості близько трьох тонн зберігається у двох ємностях (танках) об’ємом по 125 м3.

За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, під час огляду місця зберігання хлору членами міжвідомчої комісії встановлено, що вищезазначений засіб вимірювання несправний, через що об’єктивно оцінити кількість хлору в ємкостях не є можливим. Комісією прийнято рішення підготувати пропозиції щодо можливих шляхів розв’язання проблемних питань ЗДП «Кремнійполімер», розгляд яких здійснити на засіданні Комісії в облдержадміністрації. За підсумками засідання доручено керівництву ЗДП «Кремнійполімер» надати акт інвентаризації небезпечних речовин.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію