Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Місцева влада повинна володіти всією повнотою інформації про те, що діється на ввіреній території

12 червня 2009 - 13:46

Серед планових питань, які стосуються життєдіяльності територій, учасники наради розглянули стан отримання підприємствами паливно-енергетичного комплексу правовстановлюючих документів на земельні ділянки, територіально розташовані під об'єктами електропостачання та газових господарств , та передачі газопроводів місцевими органами влади до державної власності на баланс ВАТ «Запоріжгаз» та ВАТ «Мелітопольгаз».

За словами посадовців «Запоріжжяобленерго» оформлення правовстановлюючих документів ведеться під електромережами протяжністю понад 120 тис. км. Це приблизно половина від необхідного обсягу. Та подальше просування гальмується через відсутність коштів. Свого часу ВАТ   «Запоріжжяобленерго» направило до НКРЕ України обґрунтовані пропозиції щодо необхідності передбачити у структурі тарифів на 2009 рік фінансування робіт з інвентаризації землі в обсязі 15 млн. грн., але позитивного рішення не отримано.

Не належним чином ведеться передача газопроводів до державної власності. Так, не передано на баланс ВАТ «Запоріжгаз» газопроводів довжиною 906,7 км , ВАТ «Мелітопольгаз» - 207,1 км. Незадовільно ведеться ця робота місцевими органами влади Бердянського, Вільнянського, Запорізького, Приморського, Оріхівського, Михайлівського та Токмацького районів, а також міст Запоріжжя та Бердянськ.

Це означає, що об'єкти, які не передані на баланс підприємств з газопостачання та газифікації, не включаються до графіків технічного обслуговування і ремонту в повному обсязі, що унеможливлює якісне проведення їх технічного обслуговування та капітальний ремонт.

Олександр Бережний доручив у тижневий термін надати графіки виконання робіт з передачі газопроводів на баланс «Запоріжгазу» та «Мелітопольгазу».

До питання виконання агрохімічних робіт засобами малої авіації змусила звернутися трагедія, яка днями сталася біля с.Чубарівка Пологівського району. Як встановлено, власником судна є Харківський аероклуб ім. Гризодубової. Можлива версія події – пілот просто здійснював переліт над територією Запорізької області. В літа ку знайдена карта-схема угідь Донецької області, документи на виконання авіахімробіт були відсутні. Виявлен е обладнання для здійснення авіахімробіт - не заправлене.

Але це не поодинокий випадок , який свідчить про недостатній контроль за використанням засобів малої авіації. Так, Бердянська райдержадміністрація не була в курсі проведення авіахімробіт у травні цього року (1358 га , замовник – АФ «Приазовське», виконавець – АК «АгроавіаДніпро»). Інспекцією із захисту рослин було виявлено факти неузгоджених з відповідними органами авіахімробіт на замовлення ТОВ «Кам'янський степ», ФГ «Леноль», ФГ «Неваріс», ПП Ставицький.

- У кожному селі є рада, депутати, дільничний інспектор, які повинні володіти всією повнотою інформації про те, що знаходиться і що діється на їхній території. Адже літак під стіл не заховаєш і коли він працює над полем, його чути на всю округу. Чому ж місцева влада нічого не чує, нічого не бачить? – риторично звернувся до колег Олександр Бережний. – Наше завдання, кожного органу влади від області до села – організувати роботу так, щоб не виникало проблем і не було втрат.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»