Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості буде надавати дієву підтримку запорізьким стратегічним підприємствам

4 серпня 2020 - 11:02

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський здійснив робочу поїздку до Запорізької області. Він відвідав казенне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Іскра», яке є провідним розробником і виробником наземної радіолокаційної техніки оборонного комплексу, державне підприємство «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О.Г. Івченка», що виконує проектування, виробництво, ремонт і технічне обслуговування авіаційних двигунів різного призначення, та АТ «Мотор Січ», що випускає авіаційні двигуни та газотурбінні установки і є одним з найпотужніших світових виробників в галузі.

У ході робочої поїздки було ознайомлено з поточним станом підприємств, обговорено конкретні механізми, які потребують впровадження для розвитку галузі, підприємства презентували новітні розробки. Окрему увагу приділено питанням виконання поточних замовлень, в тому числі для потреб Міноборони України.

Олег Уруський запевнив, що створене Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості буде надавати дієву підтримку підприємствам галузі, та додав, що найближчим часом планує зустрітися з Міністром оборони для обговорення ключових питань, пов’язаних з діяльністю підприємств, які виробляють озброєння та військову техніку для нашої держави. 

Промисловці висловили підтримку доцільності створення Міністерства та висловили готовність долучення до співпраці на всіх етапах його діяльності.

- Завдання в нас одне, спільне – озброювати країну та військо, розвивати промисловість і створювати конкурентоспроможну продукцію, - зазначив Віце-прем’єр-міністр.



За матеріалами Урядового порталу

 


Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров