Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У серпні планують розпочати свою роботу 17 дитячих оздоровчих закладів

4 серпня 2020 - 10:41

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Івана Федорова відбулось розширене засідання оперативного обласного штабу з координації оздоровчої кампанії в Запорізькій області. Участь у нараді взяли заступник голови ОДА (стажування) Віталій Тишечко, радниця голови ОДА Олена Теряєва, представники обласного оперативного штабу та керівники територій, де розташовані дитячі оздоровчі заклади та директора цих закладів.

– Як відомо, з 1 серпня на території Україні введено поділ на зони епідбезпеки. І наша Запорізька область, за усіма показниками, стабільно знаходиться у зеленій зоні. А це означає, що у третій місяць літа, рішенням регіональної комісії ТЕБ та НС, дозволено роботу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Сьогодні на засіданні ми маємо обговорити алгоритм дій у разі виявлення підозри або хворого на гостре респіраторне захворювання, викликане COVID-19 в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку. Також зупинимось на тимчасових рекомендаціях стосовно організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах, основних вимогах для відкриття закладів, а також дотримання під час їх роботи протиепідемічних вимог та санітарного законодавства, пожежної безпеки, – наголосив Іван Федоров.

Олена Теряєва, звертаючись до керівників об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій, міськвиконкомів, наголосила, що на керівництво територій полягає особистий контроль за діяльністю дитячих таборів та створенням безпечних умов для перебування в них дітей. Жоден дитячий заклад, який розташований на території не повинен працювати без дозвільних документів.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, у Запорізькій області проживає 191 тисяча дітей шкільного віку, з яких 43% або 82 704 дитини – це діти пільгових категорій, які мають право на оздоровлення за рахунок бюджетних коштів.

За оперативною інформацією дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, у липні планували свою роботу 32 заклади, які розміщені на території Запорізької області. У серпні – вересні поточного року планують розпочати свою роботу 17 оздоровчих закладів.

Попередньо табори вже визначились із термінами заїздів: перші зміни розпочнуться з 3 по 10 серпня. Важливо, щоб до цього часу заклади отримали всі дозвільні документи.

В цьому році, на проведення оздоровчої кампанії влітку 2020 року з обласного бюджету виділено 30,9 млн грн, що на 10 % більше, ніж у минулому році. За кошти обласного бюджету планується оздоровити близько 2500 дітей.

За результатами засідання вирішено забезпечити моніторингове обстеження оперативними місцевими штабами дитячих закладів оздоровлення та відпочинку незалежно від форми власності та підпорядкування на відповідність державним соціальним стандартам оздоровлення та відпочинку дітей; здійснення протиепідемічних заходів та санітарних норм і правил.

Також органи місцевого самоврядування на період карантину мають вжити заходи щодо звільнення дитячих закладів від сплати податку на землю та нерухоме майно на період карантину.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни