Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для спортсменів Запорізького краю розробляється інтерактивний інструмент

4 серпня 2020 - 11:50

Вчора заступник голови Запорізької облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун зустрівся з керівництвом та тренерським складом Обласної школи вищої спортивної майстерності. На зустрічі були присутні начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова, директор ШВСМ Олексій Гацуля, заслужений тренер України, президент Запорізької обласної федерації греко-римської боротьби Євгеній Чертков, заслужений тренер України, віцепрезидент Запорізької обласної федерації дзюдо Андрій Бондарчук, заслужений тренер України, старший тренер відділення легкої атлетики Костянтин Рурак, заслужений тренер України, старший тренер відділення боксу Олександр Трюхін.

Наталія Власова розповіла, що спортивна школа заснована ще у 1967 році. За цей час понад 80 тисяч спортсменів тренувались у цій школі. Велика кількість з них спромоглась стати чемпіонами та призерами світу, Європи, учасниками Олімпійських ігор. На останніх Олімпійських іграх 10 запорізьких спортсменів були представлені школою. На сьогоднішній день ШВСМ налічує 14 відділень, 10 з яких є пріоритетними видами спорту області. В школі працюють 33 тренери, які виховують 175 спортсменів. У 2017 році за результатами спортивних досягнень школа посіла 5 місце у рейтингу серед 35 ШВСМ України. У листопаді 2018 була розпочата реконструкція плавального басейну школи з каркасним накриттям.

Крім спорту вищих досягнень ШВСМ веде роботу по пропаганді здорового способу життя та залучення широких верст населення до занять фізичною культурою, підготовки спортивного резерву та оздоровлення населення різних вікових груп. Запорізької області.

В спортивних залах школи оздоровлюються учні всіх рівнів навчальних закладів, ветерани спорту, особи з обмеженими фізичними можливостями, ветерани АТО, представники підприємств. На базі школи на безоплатній основі організовано проведення навчально-тренувальних занять спортсменів СДЮШОР, учнів Запорізького обласного інтернату спортивного профілю, ФСТ, спортсменів Запорізького регіонального центру «Інваспорт» та інших дитячо-юнацьких спортивних закладів міста та області.

Олексій Гацуля пояснив, що через наявну кредиторську заборгованість дуже важко забезпечувати спортсменам та тренерам відрядження, харчування, не враховуючи потреб у поточному ремонті, оплати комунальних послуг, різних побутових заходів тощо.

– Я наразі проходжу стажування на посаду заступника голови облдержадміністрації. Спорт буде одним із напрямком, який я буду курувати. Дуже приємно познайомитись із вами. Думаю, подібні зустрічі ми будемо проводити регулярно за усіма напрямками, щоб вирішувати ті проблеми, які накопичились за останній час. Наразі ми маємо наслідки фінансово-економічної кризи, спричиненої світовою пандемією. І в результаті ми маємо великий дефіцит бюджету. Не дивлячись на це, ми будемо шукати шляхи вирішення проблем. У п’ятницю ми вже погасили 400,1 тисячі гривень кредиторської заборгованості. Цього звичайного не вистачає, тому щомісяця будемо намагатись потроху гасити заборгованість, – наголосив Олександр Свистун.

Також посадовець зазначив, що наразі розробляється інтерактивний інструмент «Донати для спортсменів Запорізької області». Планується потім цей інструмент передати усім спортивним асоціаціям та федераціям, щоб ці заклади мали змогу залучати інвесторів для фінансування спортсменів та команди. Це буде один із способів допомоги спортсменам.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн