Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада на місцях має забезпечити безперешкодні умови голосування для осіб з інвалідністю

4 серпня 2020 - 13:20

Під головуванням керівниці апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулося онлайн-засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. У засіданні взяли участь голови міст обласного значення, районних державних адміністрацій, члени комітету доступності, представники громадських організацій.

– На сьогодні дуже актуальним є питання щодо стану забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до виборчих дільниць. Вибори відбудуться 25 жовтня. Центральна виборча комісія України надіслала пропозиції до розробки критеріїв доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень, що надаються для організації та проведення голосування місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Хочу звернутися до керівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з проханням врахувати ці критерії доступності для приміщень. Вжити всіх можливих заходів для забезпечення комфортного голосування для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення під час виборів, – наголосила Зінаїда Бойко.

Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації провело попередній аналіз доступності виборчих дільниць для осіб з інвалідністю.

Начальник Управління Олександр Билим повідомив, усього в області будуть працювати 1119 виборчих дільниць. Серед 489 виборчих дільниць у містах обласного значення, 279 – малодоступні для осіб з інвалідністю. Серед п’яти міст обласного значення найгірша ситуація щодо облаштування виборчих дільниць у м. Запоріжжя, найкраща у м. Токмак. По районах області: із 563 дільниць, малодоступних – 154. Доступні дільниці в Бердянському, Веселівському, Запорізькому, Приазовському, Приморському, Розівському районах. Моніторинг показав, що виборчих дільниць, розташованих на других поверхах, в області 60.

– Незважаючи на всі труднощі необхідно вжити всіх можливих заходів, щоб забезпечити можливість безперешкодного пересування для маломобільних груп населення під час виборчого процесу, – підсумував Олександр Билим.

Голова громадської організації інвалідів «Запорізький обласний конгрес інвалідів» Валентина Кононенко доповіла про результати аудиту залізничного вокзалу Запоріжжя-1. Зокрема, на вокзалі забезпечується доступність безперешкодного входу у приміщення, пересування по будівлі вокзалу і виходу з нього, а також для самостійного пересування по території вокзалу та пасажирських пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, що пересуваються на візках. 

Також на засіданні розглянули питання облаштування Хортицького району та о. Хортиця та стан облаштування засобами безперешкодного доступу для осіб з особливими потребами вищих навчальних закладів освіти м. Запоріжжя.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць