Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прем'єр-міністр має вжити невідкладних заходів для вирішення питання фінансування будівництва автотранспортної магістралі через р.Дніпро в м.Запоріжжя - Президент України

16 червня 2009 - 09:52

Президент України Віктор Ющенко надзвичайно стурбований ситуацією, що склалася в Запоріжжі у зв'язку із затягуванням введення в експлуатацію автотранспортної магістралі через Дніпро. Про це йдеться у листі Глави держави на адресу Прем'єр-міністра Ю.Тимошенко.

«За повідомленням керівництва області і міста, через активізацію процесу руйнування аварійних конструкцій автошляхового проїзду по спорудах греблі ДніпроГЕСу, вичерпаність несучої спроможності мостів ім.Преображенського, на які припадає найбільше транспортне навантаження в місті, потреба у закритті мостів, що на сьогодні експлуатуються, може виникнути вже найближчим часом», - наголошує Президент України.

Однак, зазначає Глава держави, продовження будівництва такого важливого для функціонування міста об'єкта, як автомагістраль через р. Дніпро, на сьогодні під загрозою. Це зумовлено як затримкою із перерахуванням передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» бюджетних асигнувань головним розпорядником, так і недостатністю закладеного в бюджет фінансового ресурсу.

З метою недопущення транспортного колапсу у м.Запоріжжя, а також техногенної катастрофи через подальше інтенсивне навантаження автодорожнього проїзду по спорудах греблі ДніпроГЕСу та мостах ім.Преображенського, Президент просить Прем'єр-міністра вжити невідкладних заходів для вирішення питання фінансування будівництва автотранспортної магістралі через р.Дніпро в м.Запоріжжя, у тому числі шляхом спрямування на зазначені цілі додаткового обсягу фінансових ресурсів відповідно до обґрунтованих потреб.

 

За матеріалами прес-служби Президента України

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області