Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Уряд закритий, всі пішли на вибори»

16 червня 2009 - 14:23

На думку посадовця, очевидне відсторонення Кабінету міністрів від вирішення конкретних проблем життя країни в цілому та територій зокрема ще більше ускладнює і без того непросте становище, в якому опинилася національна економіка.

Промислові підприємства фактично несуть збитки двічі – від наслідків світової економічної кризи та від неповернення ПДВ. Тільки по Запорізькій області держава заборгувала підприємствам  майже 1 млрд. 200 млн. грн. А це призводить до зростання боргів підприємств за електрику, утворення заборгованості із заробітної плати, інших негативних наслідків.

- Про які антикризові заходи можна говорити, якщо не виконуються елементарні зобов’язання перед виробниками та вимоги закону, - риторично наголосив Олександр Старух.

Чимало інших питань також вирішуються лише «на папері», як, наприклад, виділення коштів на ремонт та утримання автомобільних доріг державного значення. Або ж компенсація запорізьким аграріям збитків, що їх завдали весняні заморозки. Вже тричі облдержадміністрація подавала всі необхідні документи до Кабміну, і лише вчора урядовці вперше відреагували на звернення. Наразі регіон сподівається на розгляд питання на найближчому засіданні уряду.

Поза увагою Кабміну залишаються навіть ті питання, вирішення яких взагалі не потребує фінансових витрат, як, скажімо, проблема Молочного лиману.

- Йдеться про елементарне управлінське рішення щодо передачі природоохоронних зобов’язань від приватної структури до Якимівської райдержадміністрації, - пояснив Олександр Старух, - але всі наші звернення до Мінекології залишаються без відповіді.

«Пробуксовує» й питання спорудження мостових переходів через ріку Дніпро – навіть із мізерного обсягу фінансування, що закладений у Держбюджеті на 2009 рік, регіон отримав поки що копійки. Забезпечити виділення передбачених коштів та збільшення обсягів фінансування на будівництво запорізьких мостів вимагає від уряду Президент України у своєму листі до Прем’єр-міністра.

Наразі ж обласна виконавча влада готується захищати титули будівництва мостів у Кабміні. Щоправда, успішне проходження цієї процедури, за словами Олександра Старуха, ще не є гарантією виділення коштів. Скоріше, воно надає юридичні підстави для їх отримання у перспективі.

Багато зайвого клопоту спричиняє й кадрова політика уряду, що провадиться швидше за партійним, ніж професійним принципом. Внаслідок цього тільки по Запорізькій області із 20 посад голів районних державних адміністрацій вакантними залишаються  4. А це,  впевнений керівник регіону,  спричиняє некерованість ситуації на місцях.

Наостанок Олександр Старух повідомив доволі приємну новину: Запорізькій області зі Стабілізаційного фонду виділено 25 млн. грн. Щоправда,  зауважив посадовець, це на 21 млн. грн. менше, ніж очікувалося. Тим не менш, ці кошти дадуть змогу вирішити частину проблем соціально-економічного розвитку територій.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»