Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області тривають посилені заходи габаритно-вагового контролю на дорогах та обстеження кар’єрів

5 серпня 2020 - 14:59

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації (стажування) Віталія Тишечка відбулось засідання обласної робочої групи з питання збереження автомобільних доріг Запорізької області від руйнувань вантажним транспортом. У засіданні також взяли участь представники Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, Департаменту агропромислового розвитку та захисту довкілля облдержадміністрації, Головного управління ДПС у Запорізькій області,  Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області, ДП «Місцеві дороги Запорізької області», Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

Учасники засідання обговорили результати  проведення моніторингового обстеження кар’єрів та результати здійснення габаритно-вагового контролю на території області.

Робочою групою упродовж двох тижнів було здійснено моніторингове обстеження  кар`єрів Запорізької області щодо дотримання габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів.

Активну участь у моніторингу взяли представники Управління патрульної поліції в Запорізькій області та Головного управління ДПС у Запорізькій області. При цьому, жодного разу не було співробітників Управління Служби безпеки України у Запорізькій області та  Головного управління Національної поліції у Запорізькій області. Крім того, працівники Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області, до прямих обов’язків якого відноситься здійснення  габаритно-вагового контролю, прийняли участь лише в останній  день моніторингу.  Як наслідок, робота робочої групи здійснювалася неефективно та не на належному рівні.Так, Управлінням патрульної поліції було складено лише 5 адміністративних матеріалів на загальну суму 2 265 грн, а при участі Укртрансбезпеки було складено лише 1 протокол на суму 34 тис грн.  Це велика різниця! 

За результатами засідання робочої групи планується скласти новий графік моніторингових обстежень та повторно виїхати на кар’єри, а також направити результати попереднього моніторингу на правоохоронні органи.

Також  облдержадміністрація звернеться з ініціативою до Кабінету Міністрів України щодо збільшення чисельності працівників Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області на 20 одиниць, що дасть змогу здійснювати заходи державного контролю на транспорті, зокрема габаритно-ваговий контроль,   більш ефективно та на  належному рівні.

Контролюючим органам  було доручено посилити контроль за вантажними перевезеннями. Дороги треба зберігати, як ті, що вже є, так і ті, які лише будуються. Має бути постійна комплексна робота всіх органів, робота має бути ефективною та давати результат. Якщо є порушення, його необхідно фіксувати та направляти відповідні звернення до правоохоронних органів, - відзначив Віталій Тишечко. 

Особливе прохання було до керівників  кар’єрів:  забезпечити дотримання вагових норм при відвантаження продукції.

Найближчим часом на сайті облдержадміністрації буде оприлюднено відповідну інформацію про результати роботи робочої групи.

Адже, питання збереження доріг знаходиться на контролі Президента України та всього Уряду.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств