Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі митники законослухняні, але допускають помилки

19 червня 2009 - 11:27

Протягом січня - травня поточного року робота Запорізької митниці була спрямована на виявлення, попередження та припинення фактів корупції, інших противоправних дій серед особового складу митниці, забезпечення внутрішнього контролю за станом оперативно – службової діяльності підрозділів митниці та здійснення профілактичних заходів щодо попередження правопорушень з боку посадових осіб митниці.

За цей період проведено 2 службові перевірки. До правоохоронних органів за встановленими фактами було направлено 4 інформування про можливі ознаки вчинення працівниками митниці злочинів або корупційних діянь. Здійснено 56 перевірок структурних підрозділів митниці та проведено 12 контрольних заходів.

За результатами проведених перевірок були виявлені порушення, які сталися внаслідок допущення помилок при складанні протоколів про порушення митних правил та неналежне виконання посадовими особами митниці своїх службових обов'язків, що призвело до порушень адміністративного законодавства, а в деяких випадках - конституційного права громадян.

За кожним виявленим фактом порушень керівництво митниці вжило відповідні заходи.

Проведено також 2 перевірки повідомлень, які надійшли за "телефоном довіри" Запорізької митниці. Надана у повідомленнях інформація не підтвердилась.

З метою проведення оцінки ефективності роботи митниці, виявлення та попередження можливих корупційних діянь та інших зловживань з боку своїх працівників проводилось експрес-опитування громадян, перевізників, представників суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, а також декларантів після проходження ними процедур митного контролю й митного оформлення у зоні діяльності митниці.

Продовжує працювати «телефон довіри» Запорізької митниці: 8-061- 217-05-36, за яким громадяни можуть надати будь-яку інформацію, пропозиції, зауваження, стосовно роботи Запорізької митниці, з режимом роботи протягом робочого тижня з 9 00 до 17 00, у поза робочий час – в режимі “автовідповідач”.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?