Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця центральної і регіональної влади – запорука успіху

22 червня 2009 - 17:02

У прес-центрі облдержадміністрації відбулася спільна прес-конференція в.о. голови Антимонопольного комітету України Олександра Мельниченка, який перебуває в регіоні з робочою поїздкою, та голови обласної державної адміністрації Олександра Старуха.

Олександр Мельниченко поінформував журналістів про основні завдання, що їх виконує Антимонопольний комітет України, та найбільш проблемні ринки держави, які потребують повсякчасного контролю з боку цього органу. Зокрема, це – ринок нафтопродуктів, транспорту, зв'язку, будівельних матеріалів, АПК і ліків.

На думку посадовця, для розв'язання поставлених завдань надзвичайно важливим є тісна співпраця із органами виконавчої влади на місцях. Як відзначив керівник АМКУ, на Запоріжжі між представництвом комітету та облдержадміністрацією налагоджений дієвий та ефективний діалог.

- Це дуже важливо для нас, бо подолати ті негативні кризові явища, які сьогодні мають місце у країні, можна тільки спільною співпрацею центральної і регіональної влади, - наголосив київський гість.

У свою чергу обласна влада чекає від представника Києва сприяння у врегулюванні цінової ситуації на ринку нафтопродуктів та електроенергетики. Як повідомив Олександр Старух, перелік найгостріших проблем, що вимагають термінового втручання Уряду, вже наданий Олександру Мельниченку, який, у свою чергу, пообіцяв пролобіювати інтереси Запорізької області у столиці.

Окремо постало питання цінової ситуації на ринку нафтопродуктів.

- Наша позиція залишається незмінною, - стверджує керівник Антимонопольного комітету України. – Ціна на нафтопродукти має бути економічно обґрунтованою.

У рамках робочої поїздки Олександр Мельниченко планує провести засідання виїзної Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України щодо розгляду матеріалів справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції виконавчим комітетом Запорізької міської ради та відкритим акціонерним товариством «Запоріжжяобленерго».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі