Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі розпочався книжковий фестиваль «Толока 2020»

14 серпня 2020 - 11:42

Вчора, 13 серпня 2020 року розпочався  літературно-мистецький  фестиваль  «Книжкова толока 2020». Захід триватиме до 23 серпня і проходитиме на декількох локаціях в районі проспекту Маяковського (від вул. Перемоги до каскаду «Райдуга»). Дотримуючись вимог адаптивного карантину, організатори заходу розмістили більшість локацій та презентацій під відкритим небом. Відвідати фестиваль можна щодня після 16:00.

На відкритті заходу побував директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.

- Захід ініційований громадськістю за організаційної підтримки Запорізької міської ради, але наші заклади також приймають участь. Ми підтримуємо такі ініціативи та  долучаємось до них. Ми завжди раді інтелектуальному продукту Запорізької області, - зазначив посадовець.

На фестивалі презентують свою продукцію  безліч видавництв, книгарень, бібліотек з усієї України. Серед них: Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека та Запорізький обласний краєзнавчий музей, видавництво «Дике поле», видавництво «Бук-друк», видавничий дім «Добра ластівка» та інші.

Фахівці Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки, презентуючи свою локацію, зазначили, що щороку беруть участь в книжкових толоках,  тому що це гарна можливість презентувати себе для містян та гостей міста. Вони кожен рік   намагаються тематично представляти свої книги. Цьогорічна книжкова виставка присвячена чудовій темі – «250-річчя Запоріжжя». На виставкових стендах  бібліотеки можна ознайомитися та придбати  книжки з історії рідного краю, а саме: історичні описи Афанасія  Чужбинського «Нариси Дніпра», твори  Якова  Новицького,  інших істориків та етнографів Запорізького регіону.   Унікальними виданнями бібліотеки є адаптовані для сучасного українського читача звіти Олександрівської міської думи та перші метричні книги, читаючи які, можна дізнатися, як виглядало місто 100-150 років тому.

Цікавою та корисною для відвідувачів фестивалю буде й локація Запорізького обласного краєзнавчого  музею.  У цьому році краєзнавчий  музей  презентував  громадськості 19-й випуск власного видання «Музейний вісник», який видається за підтримки  Запорізької обласної державної адміністрації та обласної ради.   У планах керівництва - видання 20 і 21-го, ювілейного випуску часопису, присвяченого 100-річчю музею.

Варто зазначити, що  «Книжкова толока 2020»  кардинально відрізняється від минулорічних заходів.  Окрім того,  що подія відбуватиметься  на вулиці, ґрунтовний зміст книжкової толоки перетворився з літературного на art book fest.

 

Довідково:

Сайт : https://toloka.co.ua/

Instagram: https://www.instagram.com/toloka.art

Facebook: https://www.facebook.com/toloka.art

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України